Η καθαριότητα, όπως λένε και οι παλιοί, είναι η μισή αρχοντιά. Ειδικά η καθαριότητα της κουζίνας μας θέτει τις βάσεις για μία οργανωμένη και σε τάξη οικιακή πραγματικότητα που κάνει την καθημερινότητά μας στο σπίτι εύκολη και απόλυτα βιώσιμη. Τι μπορεί όμως να διαταράξει αυτές τις ισορροπίες;
Μικρές, πλην όμως εξαιρετικά σημαντικές λεπτομέρειες οι οποίες λειτουργούν, καλώς ή κακώς, ρυθμιστικά στη ρουτίνα του σπιτιού μας. Όπως η καθαριότητα στην κουζίνα μας. Η καθαριότητα όχι μόνο των ηλεκτρικών μας συσκευών, κυρίως στο εσωτερικό τους, αλλά και των επιφανειών εκείνων που είτε συμμετέχουν πρωταγωνιστικά στην καθημερινή μαγειρική μας δράση (π.χ. οι πάγκοι εργασίας όπου εκτελούνται οι προετοιμασίες των συνταγών μας) είτε περιορίζονται σε έναν επικουρικό ρόλο.
Ένα από τα προβλήματα που συχνά – πυκνά επανέρχονται αγχωτικά μπροστά μας προκαλώντας μας πονοκέφαλο κάθε φορά που αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με την καθαριότητα και την οργάνωση της κουζίνας μας, είναι η διατήρηση ενός καθαρού πεδίου μεταξύ του κενού που δημιουργείται ανάμεσα στην ηλεκτρική κουζίνα και στον πάγκο που εφάπτεται αυτής, συνηθέστερα δε στον πάγκο που εκτελούνται οι περισσότερες μαγειρικές μας διεργασίες.
Ποιο είναι, λοιπόν, το πρώτο (και σίγουρα, το σωτήριο) βήμα που εκτελούμε για να καθαρίσουμε αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική επιφάνεια της κουζίνας μας; Τα πράγματα είναι απλά. Και σίγουρα δεν απαιτούν ούτε ιδιαίτερες δεξιότητες, ούτε πολλά μέσα, ούτε καν πολύ χρόνο.
Διαλέγουμε ένα από τα μαχαίρια βουτύρου που φυλάμε στη θήκη με τα κουταλοπίρουνα, μέσα στο συρτάρι της κουζίνας, το τυλίγουμε με ένα λεπτό βαμβακερό πανί ή με ένα πανί από μικροϊνες που έχουμε πρώτα ποτίσει με ξύδι και το περνάμε με απαλές κινήσεις μπρος και πίσω στο κενό, μέχρι και οι δύο επιφάνειες που σχεδόν εφάπτονται, να καθαρίσουν πλήρως. Σε δεύτερη φάση και αφού καθαρίσουμε τους λεκέδες και ξεκολλήσουν τα ψίχουλα (αν υπάρχουν), τραβάμε την κουζίνα και ολοκληρώνουμε το καθάρισμα, με μία ηλεκτρική σκούπα και έπειτα με σφουγγάρισμα. Φροντίζουμε να επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία (χωρίς να τραβάμε την κουζίνα από τη θέση της) μία φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον, εφόσον η χρήση της δεν είναι σε καθημερινή βάση.
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!