Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Manko Athens: High-end περουβιανή γαστρονομία στη Γλυφάδα

Manko Athens: High-end περουβιανή γαστρονομία στη Γλυφάδα


Δοκιμάσαμε την περουβιανή κουζίνα που βρίσκεται στην καρδιά του κοσμοπολίτικου εστιατορίου Manko Athens, στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας One&Only Aesthesis. Επικεφαλής της κουζίνας, είναι ο διάσημος και έμπειρος σεφ Juan David Ocampo, που αποδίδει με ραφινάτη διάθεση την πολυδιάστατη περουβιανή κουζίνα. Μια κουζίνα που συγκεράζει γοητευτικά τα προϊόντα της Νότιας Αμερικής και τις τεχνικές της παραδοσιακής κουζίνας του Περού, με τις γαστρονομικές παραδόσεις άλλων εθνικοτήτων που στο πέρασμα των αιώνων βρέθηκαν στον τόπο: Ιάπωνες (με αποτέλεσμα τη θαυμάσια κουζίνα Νikkei που κυριαρχεί στο μενού) Ισπανοί, Αφρικανοί, Κινέζοι (με την κινεζοπερουβιανή κουζίνα Chifa), Ιταλοί.

Το μενού περιλαμβάνει τα πιο γνωστά πιάτα της περουβιανής κουζίνας με έμφαση στη διάσημη Nikkei κουζίνα, αλλά και πιάτα Chefa που σπάνια βλέπουμε στην εστιατορική σκηνή της πόλης. Από τη μεγάλη συλλογή ceviche και tiradito, τα χαρακτηριστικά ωμά της περουβιανής κουζίνας, εμείς ξεκινήσαμε με ceviche παλαμίδας με τραγανό αγγούρι, τζίντζερ και leche de tigre (μαρινάδα με λεμόνι μέσα στην οποία «ψήνεται» το ψάρι), χαρακτηριστικό στοιχείο της κουζίνας Nikkei. Πολύ αρωματικό πιάτο, ευχάριστα ξινούτσικο, με απαλή τρυφερή τη σάρκα του ψαριού Ακολούθησε το Tiradito Chifa με λαβράκι (Chifa είναι ο συνδυασμός περουβιανής, κινέζικης και γιαπωνέζικης κουζίνας) με μαγιονέζα αρωματισμένη με dashi (μείγμα από φύκια και αποξηραμένο bonito ένα είδος παλαμίδας, το «άγιο δισκοπότηρο» της γιαπωνέζικης κουζίνας) τραγανό τηγανητό wonton και leche de tigre με passion fruit. Ικανοποιητικός συνδυασμός υφών, φρεσκάδα, το umami σε γενναίες δόσεις.

Από το section του μενού Peruvian Bites, το Quinoa burger με μπιφτέκι κινόα με συνοδεία ένα θαυμάσιο chutney αχλαδιού και σάλτσα aioli με rocoto, την καυτερή αρωματική νοτιοαμερικάνικη πιπεριά, ήταν μια εξαιρετική vegan δημιουργία. Το μπιφτέκι είχε «σώμα» στιβαρό και παράλληλα αφράτο, τα φίνα αρώματα του αχλαδιού και η αψάδα της πιπεριάς ήταν εξωτικά νόστιμα. Αν είχε σκόρδο το aioli, δεν το καταλάβαμε. Τα διάσημα Αnticuchos, street food με κρέας, εδώ τα δοκιμάσαμε με λαβράκι. Συνοδεύονταν με πικάντικη σάλτσα anticuchera με βάση τις καπνιστές πιπεριές ají panca και το ξύδι, μοβ περουβιανή πατάτα και γλυκοπατάτα και καλαμπόκι -ένας τρυφερός και πολύ ορεκτικός μεζές.


Ακολούθησαν δύο χορταστικά πιάτα. Το stir-fry Lomo Saltado με νόστιμα κομματάκια μοσχαρίσιου φιλέτου black angus κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές και σάλτσα σόγιας. Συνοδευόταν με διπλοτηγανισμένες τεράστιες πατάτες και ένα μπολ με πολύ νόστιμο ρύζι ανακατεμένο με περουβιανό καλαμπόκι και καρυκευμένο με βούτυρο. Ρουστίκ πιάτο με στοιχείο «πολυτέλειας» το φιλέτο black angus. Ρουστίκ πιάτο είναι και το Aeropuerto που σερβίρεται σε πέτρινο καυτό πιάτο (για να διατηρείται ζεστό). Πρόκειται στην πραγματικότητα, για ένα κινέζικο fried rice (τηγανητό ρύζι) αλά περουβιανά με κομματάκια χοιρινού, νουντλς, γαρίδες και αυγά χτυπημένα που ανακατεύτηκαν με το καυτό μείγμα ενώπιον μας.

Φτάνοντας στα επιδόρπια, επιλέξαμε το πολύ δροσιστικό και φίνο σορμπέ λεμόνι Champus Limeno με ανανά, αχλάδι και μαρέγκα με δυόσμο. Ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ όπως το Manko signature κοκτέιλ «Mirage» με blanco tequila, dry mastiha, ασύρτικο, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ.

Ο τεράστιος χώρος Manko Athens, πάνω στη θάλασσα, συνενώνει όλα τα στοιχεία για μια συναρπαστική μεσογειακή Dolce Vita από το πρωί μέχρι το βράδυ: εστιατόριο, day club, beach club και late-night spot για πάρτι all year long. Εντυπωσιακή είσοδος μέσα από ένα μακρύ τούνελ από τα κάθετα περουβιανά πολύχρωμα σχοινιά quipu με κόμπους, βγάζει στο εστιατόριο μπροστά στην πισίνα μέσα σε δρομάκια και καμάρες. Bohem διάθεση, χώροι που προκαλούν για relax, γήινα χρώματα που ξαφνικές αστραπές του κόκκινου και του πράσινου, μπρούτζος, σίδερο και ξύλο. Ένας χώρος που αναπαύει το βλέμμα και ταυτόχρονα σου θυμίζει πως εδώ έρχεσαι για να διασκεδάσεις και να ξεδώσεις (σχεδιασμός από το αρχιτεκτονικό γραφείο MVP Architects και το Bureau Lacroix, το διάσημο γαλλικό γραφείο αρχιτεκτονικής και interior design).

info
One&Only Aesthisis, Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, τηλ. 21 6686 1900

Το άρθρο της εβδομάδας


Delicious,Tangerine,Jam,On,Light,Grey,Table

ΘΕΜΑΤΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 4 κουταλιές λευκού ταραµά1 µέτριο ξηρό κρεµµύδι χοντροκοµµένο, 1 φλιτζάνι περίπου3 φλ. ψίχα µπαγιάτικου ψωµιού ψιλοκοµµένη½ φλιτζάνι νερό½ φλ. ελαιόλαδο½...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στις 21 Νοεμβρίου, ένα νέος ρωσικός πύραυλος που μετέφερε έξι κεφαλές χωρίς γόμωση χτύπησε το Ντνίπρο της Ουκρανίας. Σχεδιασμένος για πυρηνικά χτυπήματα, ο πύραυλος...

ΚΟΣΜΟΣ

Η Φινλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναξοπλιστεί με νάρκες κατά προσωπικού, παρά τη Σύμβαση της Οτάβας, η οποία απαγορεύει αυτού του είδους τους εκρηκτικούς μηχανισμούς...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Κωνταντίνο Τζολάκη το παιχνίδι του Ολυμπιακού  με την Στεάουα Βουκουρεστίου (0-0), καθώς, όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσε να πάρει...