Στο σπίτι μας τις Κυριακές τρώμε πάντα μακαρονάδα και ένα τυρένιο Mac n cheese παίζει πάντα στην διαπραγμάτευση του ποια μακαρονάδα θα φτιάξουμε. Πιστεύω ότι το mac n cheese δεν χρειάζεται ούτε πολύ κόπο, ούτε πολλά υλικά: το κλασικό ζυμαρικό MISKO Κοραλάκι, κρέμα και τυρί και για μενα θα έχει πάντα είτε σπανάκι είτε μανιτάρια. Τώρα αν έχεις όρεξη και θες να το απογειώσεις, φτιάξε και αυτό το θεϊκό crumble με σπανάκι και ψωμί που θα του δώσει τραγανή υφή και έξτρα αλμυρή γεύση. Αν όχι, τρώεγεται μια χαρά και σκέτο!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε το mac ‘n cheese με σπανάκι και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.
Super Tip
To MISKO Κοραλάκι είναι υψηλής ποιότητας ζυμαρικό από 100% ελληνικό σιτάρι. Έχει άριστη μαγειρική απόδοση και τέλεια γεύση. Είναι αγαπημένο των παιδιών αλλά και των μεγάλων, αφού έχουμε συνδέσει το κοφτό μακαρονάκι με αγαπημένες σπιτικές συνταγές.
Συνταγή
Mac ‘n cheese με σπανάκι
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Υλικά για το crumble:
- 80 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
- 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γλ. σκόνη σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το mac ‘n cheese:
https://vm.tiktok.com/ZNecAyV7k/
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Απλώνουμε το σπανάκι σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδο και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο ταψί περασμένο με λαδόκολλα απλώνουμε το ψωμί, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε πολύ καλ΄ προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν το ψωμί και το σπανάκι τραγανά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τα ρίχνουμε σε επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε, ελαφρώς να σπάσουν.
2) Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε το MISKO Κοραλάκι και βράζουμε για τον μικρότερο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Κρατάμε 100 ml από το νερό των ζυμαρικών και τα σουρώνουμε. Περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3) Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό. Ριχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά μέχρι να πέσει σε όγκο. Προσθέτουμε την κρέμα σόγιας, τη διατροφική μαγιά, το τυρί και 100 ml νερό από τα ζυμαρικά ανακατεύουμε καλά.
4) Προσθέτουμε το MISKO Κοραλάκι, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με το crumble και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!