Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Mακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι

Mακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι


Αυτή η πλούσια, κόμφορτ μακαρονάδα με μοσχαράκι ενισχυμένο με λαχανικά και πορτοκάλι θα κάνει θραύση στο κυριακάτικο τραπέζι μας.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλα πλατιά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, όπως ταλιατέλες, μαφαλντίνι κ.ά.)
  •  700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρά κομμάτια του 1,5εκ.
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  •  1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  •  4 μέτρια καρότα, σε κυβάκια περίπου 1 εκ.
  •  200 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
  •  180 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  •  60 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 300 ml ζεστό νερό
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο
  •  1 ξυλάκι κανέλας
  •  5 κόκκοι μπαχάρι
  •  5 κεδροκούκουτσα
  •  2 καρφάκια γαρίφαλο
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  •  100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  •  4 κουτ. σούπας καβουρδισμένο φουντούκι, τριμμένο στον πολυκόφτη σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, ξεκινάμε τυλίγοντας σε ένα τουλπάνι την κανέλα, το μπαχάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρουμε για ακόμα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον αραιωμένο πελτέ και το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
  5. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
  7. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  8. Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  9. Σκορπίζουμε το φουντούκι και το τυρί και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...

Πολιτική

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια...