Μια lemon pie τα ξεκίνησε όλα. Ήταν το πρώτο πράγμα που δοκίμασε από μένα η Madame Ginger πριν από περίπου μια δεκαετία, την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε. Λίγα χρόνια αργότερα θα ξεκινούσε μια συνεργασία που τα είχε όλα: χαρές, λύπες, κούραση, ανταμοιβή, γέλια και πολλές συναρπαστικές στιγμές που θα με συνοδεύουν για πάντα. Το ταξίδι μου στο Madame Ginger κάπου εδώ ολοκληρώνεται, όμως κάθε τέλος φέρνει μια καινούργια αρχή.
Σας ευχαριστώ όλους που παρακολουθείτε χρόνια τώρα τις στήλες μου Anna’s Sweet Tooth και την πιο καινούργια Easy Mom, που δοκιμάζετε τις συνταγές μου, που πειραματίζεστε μαζί τους και που τις κάνετε δικές σας. Θα προσπαθήσω να μη σας απογοητεύσω μελλοντικά, γι αυτό θα φροντίσω -με κάποιο τρόπο- να μοιράζομαι μαζί σας περισσότερα, είτε online, είτε δια ζώσης. Για τελευταία συνταγή θα αφήσω κάτι πάναπλο, δροσερό, καλοκαιρινό και γλυκόξινο, ένα smoothie bowl παγωμένων φρούτων με άρωμα λεμονιού και χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση που κάπως θα σας θυμίσει την κρέμα του lemon pie. Καλό καλοκαίρι και εις το επανιδείν!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε το δικό σου lemon pie smoothie bowl, ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Lemon pie smoothie bowl
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες
- Καταναλώνουμε τα smoothie bowls καλύτερα άμεσα.
Υλικά για τα smoothie bowls
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 50 γρ. φρέσκος ανανάς, ξεφλουδισμένος
- 80 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα) ή κρέμα καρύδας
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 50-60 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- 2-3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή maple ή ρευστό μέλι ανθέων
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γλ. κουρκουμά
Υλικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- φρέσκα μύρτιλλα
- μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
- φύλλα φρέσκου δυόσμου
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τον ανανά σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη (σε μπολ με λαδόκολλα) για 3-4 ώρες να παγώσουν.
2) Βάζουμε σε blender τα παγωμένα φρούτα, το γάλα καρύδας (ή την κρέμα) αφού ανακινήσουμε καλά την κονσέρβα πριν την ανοίξουμε, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το υγρό γλυκαντικό της επιλογής μας, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κουρκουμά και πολτοποιούμε καλά μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.
3) Μοιράζουμε σε 2 μπολ, γαρνίρουμε με φρέσκα μύρτιλλα, λίγα θρυμματισμένα μπισκότα και φύλλα δυόσμου και και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!