Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Halloween νοστιμιές: Θρεπτικές μπουκιές ενέργειας με κολοκύθα και μπαχαρικά

Halloween νοστιμιές: Θρεπτικές μπουκιές ενέργειας με κολοκύθα και μπαχαρικά


Μοσχομυρωδάτα μπαχαρικά, χουρμάδες και κολοκύθα όλο γλύκα χαρίζουν σε αυτές τις μπουκιές ενέργειας γλυκοπικάντικη νοστιμιά. Τα αρώματα της κανέλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρύφαλλου θυμίζουν κάτι από Χριστούγεννα ενώ η κολοκύθα μάς βάζει στο γιορτινό κλίμα του Halloween. Ένα έθιμο με ρίζες που βρίσκονται βαθιά στον χρόνο και συγκεκριμένα στις παραδόσεις της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας του 16ου αιώνα. Στις μέρες μας, το έθιμο που γιορτάζεται τον Οκτώβριο -φέτος στις 31 του μήνα- είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Στις αγγλοσαξωνικές χώρες, γιγάντιες κολοκύθες γίνονται φαναράκια και τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας κεράσματα. Στο κλίμα αυτής της παράδοσης γινόμαστε και εμείς παιδιά νοστιμίζοντας σπιτικά energy balls με κολοκύθα και πολλά μπαχαρικά, φτιάχνοντας ένα θρεπτικό γλυκό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή:

Ενεργειακές μπουκιές με χουρμάδες, κολοκύθα και μπαχαρικά
Υλικά
1 φλιτζ. χουρμάδες βασιλικούς χωρίς κουκούτσι (περίπου 225 γραμμάρια ή 10-12 μεγάλους χουρμάδες)
1 φλιτζ. νιφάδες βρώμης (παραδοσιακές ή γρήγορης παρασκευής, κατά προτίμηση χωρίς γλουτένη)
¼ φλιτζ. καβουρδισμένα πεκάν
¼ φλιτζ. πουρέ κολοκύθας
1 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας + 1-3 κουταλάκια επιπλέον (προαιρετικά, ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα)
1 κουτ. σούπας σπόρους chia ή αλεσμένο λιναρόσπορο
1 ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, και ⅛ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
⅛ κουτ. γλυκού αλάτι

Διαδικασία
Για τους χουρμάδες: Αν οι χουρμάδες είναι σκληροί ή ξηροί, βυθίστε τους σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τους καλά και σκουπίστε τους με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδα από ανοξείδωτο ατσάλι και χτυπήστε μέχρι να κοπούν σε μικρά κομμάτια και να σχηματίσουν μια κολλώδη μάζα.
Για τα υπόλοιπα υλικά: Προσθέστε τη βρώμη, τα πεκάν, την κολοκύθα, το σιρόπι σφενδάμου, τους σπόρους chia, τα μπαχαρικά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Επεξεργαστείτε ξανά μέχρι τα υλικά να γίνουν μικρά κομμάτια, αλλά να μην πολτοποιηθούν πλήρως.
Για τις μπουκιές ενέργειας: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί.
Αφού το βγάλετε από το ψυγείο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή σκουπ παγωτού πάρτε μικρές ποσότητες και σχηματίστε μπάλες.
Τοποθετήστε τις σε αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε τις στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Μπορείτε να τις καταναλώσετε κατευθείαν από την κατάψυξη ή να τις αφήσετε λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις απολαύσετε.

Γιορτινοί πειραματισμοί

Αν θέλετε να μπείτε λίγο περισσότερο στο κλίμα του Halloween, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και πειραματίστε! Βουτήξτε τις μπάλες μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα δοκιμάζοντας επιπλέον να προσθέσετε τριμμένο ινδοκάρυδο. Κι αν σας έχετε αδυναμία στα πολύχρωμα λαχταριστά γλυκά, χρησιμοποιείστε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε λιωμένη λευκή κουβερτούρα, βάλτε τρούφες σοκολάτας σε διάφορα χρώματα ή σχεδιάστε παιχνιδιάρικες φατσούλες για να δώσετε χαρά σε αγαπημένα παιδικά -και όχι μόνο- πρόσωπα.

Το άρθρο της εβδομάδας


saganaki_kefalotiri_sousamia_mikri

ΘΕΜΑΤΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο νησί της Ίου. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή Περιβόλια και συνεχίζει να καίει προς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Του Π. Χαλάτση Οι μετεωρολόγοι στις προβλέψεις τους, 24 ώρες πριν τις κατατακτήριες δοκιμές για την pole Position ανέφεραν πιθανότητα βροχής στο 40-50 %....

Μαγαζίνο

Ο Έκτορας Μποτρίνι παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και μεταξύ άλλων, μίλησε για την συνεργασία του με τον Μάρκο Σεφερλή στην εκπομπή...

Συνταγές

Ντονέρ ή γύρος; Δύο street food με αρκετές διαφορές, αλλά κοινή καταγωγή που μας γυρίζει αιώνες πίσω. Όταν η «σούβλα» αναφερόταν ως τρόπος ψησίματος...