Σκούρα χρώματα και δωρική λιτότητα στη σάλα, μια συναρπαστική καταπράσινη αυλή με πανύψηλα δέντρα τριγύρω. Θα πάτε κάποιο βράδυ στο εστιατόριο για μια casual chic έξοδο, για να απολαύσετε το φαγητό αλλά και για να σας δουν και να δείτε. Ευρύ μενού που περιλαμβάνει κλασικές και πιο δημιουργικές προσεγγίσεις στη γιαπωνέζικη κουζίνα από τον εμπειρότατο σεφ Δημήτρη Ρένο. Τα υλικά είναι πρώτης ποιότητας, η κουζίνα ξέρει τη δουλειά της εφαρμόζοντας με ακρίβεια τις δύσκολες τεχνικές, όπως ας πούμε στη δαντελένια τεμπούρα. Αν το ρύζι στο σούσι είναι το Α και το Ω (με δεδομένη τη σωστή κοπή), εδώ θα το απολαύσετε σε εξαιρετική απόδοση με ωραίο ξίδι και όσο πρέπει συμπαγή υφή.
Κατατοπιστικό (και απαραίτητο) το μίνι λεξικό στην αρχή του καταλόγου για τους νεοεισαγόμενους στη γιαπωνέζικη κουζίνα. Μια τεράστια «συλλογή» από ρολάκια uramaki (με το ρύζι απ’ έξω), όλα υπέροχα από τα οποία ξεχωρίσαμε τα Wagyu truffle με το διάσημο γιαπωνέζικο κρέας, τρούφα, αγγούρι αβοκάντο και σχοινόπρασο και τα Kurodai spicy rolls (με τσιπούρα) με καυτερή σάλτσα jalapeno και αποξηραμένη παλαμίδα και αγγούρι. Πολύ ενδιαφέροντα και τα nigiri με σολομό, με μοσχάρι kobe και με τόνο.
H τριλογία tacos (με μοσχάρι, με γαρίδα και με φρέσκο σολομό ταρτάρ) συνοδεύεται ευχάριστα από μια δροσερή και ορεκτική σαλτσούλα από φρέσκια ντομάτα και πιπεριά jalapenos. Μπορείτε να παραμείνετε στα ορεκτικά με το μαγιάτικο με σος από πιπεριά jalapenos, τον εξαιρετικό τόνο tataki με σος wasabi & miso ή το σολομό ταρτάρ με κουκουνάρι, κόλιανδρο, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι και σος από τζίντζερ και σουσάμι. Ωραίες αρμονίες με κάθε υλικό να ακούγεται χωρίς να συγχέεται η γεύση του με τα άλλα.
Οι Νουντλς Freud Yaki soba teppanyaki (οι νουντλς soba παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι φαγόπυρου) με λαχανικά, γαρίδες, κοτόπουλο, φρέσκο κρεμμυδάκι και soba sauce είναι ένα πλήρες, στιβαρό, πολύ νόστιμο πιάτο. Θα μπορούσατε να σταματήσετε εδώ, εκτός κι αν τα κυρίως, έχουν τραβήξει την προσοχή σας: ο κλασικός black cod miso (μπακαλιάρος) και ένα θαυμάσιο αυστραλέζικο Wagyu teppanyaki με συνοδεία μανιταριών shiitake και δύο καταπληκτικές σάλτσες – με σάλτσα από τους χυμούς του κρέατος και με σάλτσα με wasabi.
Ο pastry chef του ομίλου S/One Hospitality Θανάσης Σταμούδης, δημιουργεί μια σειρά από τρυφερά επιδόρπια, ταιριαστά με το ύφος του μενού. Γοητευτικά τα mochi που έρχονται παγωμένα και γεμισμένα με σορμπέ από σοκολάτα, καρύδα ή μάνγκο. Η εντυπωσιακή πάβλοβα σε σχήμα σφαίρας που γεμίζεται με κρέμα από passion fruit, σορμπέ λεμόνι και τζίντζερ και αναπαύεται πάνω σε τριμμένη λευκή σοκολάτα είναι η δυτική και πιο σύνθετη αλλά εξίσου ανάλαφρη επιλογή για το τέλος.
info
Χαρ. Τρικούπη 96 & Γορτυνίας, Κεφαλάρι, τηλ. 2106231181
Φωτογραφίες: Γαβριήλ Παπαδιώτης για το Freud Oriental Kifissia
Το άρθρο της εβδομάδας
ΕΞΟΔΟΣ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!