ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυτή τη φορά σας θέσαμε στο Instagram ένα ερώτημα, που αφορά τις επιλογές σας στο πρωινό. Το δίλημμα ήταν αν προτιμάτε κρουασάν βουτύρου ή...
Hi, what are you looking for?
O Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ-ιδιοκτήτης των Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη και του πολυσυζητημένου Pharaoh στα Εξάρχεια, είναι ένας χορτάτος άνθρωπος. Αυτό τον έχρισε...
Συχνά, σε συζητήσεις μεταξύ φίλων, γινόμαστε υποστηρικτές της μικρής μερίδας στα εστιατόρια, προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τους σεφ που προτείνουν κάτι εντελώς διαφορετικό από ένα...
Η συνταγή της γλυκιάς μπουγάτσας του Θερμαϊκού που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλες τις ημέρες του χρόνου Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το...
Η δημιουργία του αρμενοβίλ λέγεται ότι συνδέεται με την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του Α΄ Π. Πολέμου, εξού και...
Αυτή τη φορά σας θέσαμε στο Instagram ένα ερώτημα, που αφορά τις επιλογές σας στο πρωινό. Το δίλημμα ήταν αν προτιμάτε κρουασάν βουτύρου ή...
Προσθήκη στα αγαπημένα Από τον Θεόδωρο Ελευθερίου ΥΛΙΚΑ4 πράσινα μήλα3 αυγά3 κ.σ βούτυρο λιωμένο2/3 φλ Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο γάλα, Ελαφρύ 1,5% λιπαρά1 κ.γ βανίλια1/2...
Προσθήκη στα αγαπημένα Ο πιο εύκολος τρόπος να προστατέψουμε την υγεία του εγκεφάλου είναι μέσα από τη διατροφή μας. Οι διατροφικές επιλογές δε χρειάζεται...
Προσθήκη στα αγαπημένα Του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΥΛΙΚΑ3 συσκευασίες Χαραλαμπίδης Κρίστης χαλλούμι2 Αυγά (χτυπημένα)2 ½ φλιτζάνια Δημητριακά καλαμποκιού½ φλιτζάνι Παρμεζάνα (τριμμένη)1 κουταλάκι Πάπρικα1 φλιτζάνι Μέλι1...
Συστατικά150 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς πέτσα)1 κουταλιά ελαιόλαδο2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη70 γρ. κιχώριο (ή αλλιώς αντίδι ή αντίβ), κομμένο στη μέση10 γρ. μαϊντανό1/4 λεμόνι,...
Συστατικά2 ½ φλ. αμύγδαλα χωρίς αλάτι1 κουταλιά αλεύρι10 ασπράδια από μεγάλα αυγά1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιαςΓια την κρέμα πατισερί1 ½ φλ. γάλα...
Από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει αναλάβει πλήρως την κουζίνα του ΦΙΤΑ, δίνοντας της ένα ακόμα πιο ελληνικό χαρακτήρα. Αυτόν δηλαδή...
Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σας θέσαμε ένα δίλημμα, αν προτιμάτε μία νόστιμη κρέμα καραμελέ ή ένα καζάν ντιπί. Από τη μία έχουμε...
Καλύτερα να αναδιατυπώσουμε το ερώτημα ως εξής: Αξίζει να καταψύξουμε το τυρί; Η αποθήκευση των τυριών στην κατάψυξη δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία,...
Για το Core, το εστιατόριό της στο Λονδίνο, έχει τιμηθεί το 2021 με τρία αστέρια Michelin, τα οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Η Βορειοϊρλανδή σεφ...