ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η ελληνικότητα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της και τον εξελιγμένο εαυτό της στις κουζίνες των σπιτιών, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Ο ψυχαναγκασμός της καινοτομικής...
Hi, what are you looking for?
O Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ-ιδιοκτήτης των Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη και του πολυσυζητημένου Pharaoh στα Εξάρχεια, είναι ένας χορτάτος άνθρωπος. Αυτό τον έχρισε...
Συχνά, σε συζητήσεις μεταξύ φίλων, γινόμαστε υποστηρικτές της μικρής μερίδας στα εστιατόρια, προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τους σεφ που προτείνουν κάτι εντελώς διαφορετικό από ένα...
Η συνταγή της γλυκιάς μπουγάτσας του Θερμαϊκού που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλες τις ημέρες του χρόνου Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το...
Η δημιουργία του αρμενοβίλ λέγεται ότι συνδέεται με την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του Α΄ Π. Πολέμου, εξού και...
Η ελληνικότητα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της και τον εξελιγμένο εαυτό της στις κουζίνες των σπιτιών, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Ο ψυχαναγκασμός της καινοτομικής...
Αφράτο, γλυκό και απόλυτα σπιτικό. Λέξεις που περιγράφουν με ακρίβεια το ψωμί που θα θέλαμε να αγκαλιάζει τα υλικά στο αγαπημένο και λαχταριστό σάντουιτς...
Προσθήκη στα αγαπημένα Από τον Θεόδωρο Ελευθερίου ΥΛΙΚΑ2 γαλατάκια σοκολάτας Χαραλαμπίδης Κρίστης1 σκουπ πρωτεΐνη σοκολάτας1 κ.σ κακάο2 κ.σ κορν φλάουρ1 κ.γ βανίλια2 αυγά ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε...
Εξαιτίας τους ίσως να χάσαμε τον Παράδεισο αλλά κερδίσαμε τη γεύση και το άρωμά τους. Ο λόγος βέβαια για τα μήλα, τα κλασικά φρούτα...
Προσθήκη στα αγαπημένα Χρησιμοποίησε Ζεστό Νερό Το ζεστό νερό βοηθάει στο να διαλύονται τα λίπη και τα κατάλοιπα τροφών πιο αποτελεσματικά, ενώ ενεργοποιεί καλύτερα...
Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ο Λάμπης Φλαμιάτος μουσικός στο επάγγελμα αποφασίζει να δημιουργήσει τον δικό του χώρο για να στεγάσει τις...
Θα είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα μία μακαρονάδα με τόσα λίγα υλικά να βγει τόσο νόστιμη και εθιστική. Το καλύτερο όμως είναι ότι είναι και...
Προσθήκη στα αγαπημένα Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεφλουδίσεις εύκολα το σκόρδο. Παρακάτω θα βρεις μερικές μεθόδους που μπορείς να δοκιμάσεις: 1. Με τη...
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που σερβίρεται με ζάχαρη και κανέλα ή σοκολάτα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και...
Προσθήκη στα αγαπημένα Από τον Θεόδωρο Ελευθερίου ΥΛΙΚΑ250ml νερό βραστό1 1/2 φακελάκι Jelly 0% ( φράουλα )280 g. Στραγγάτο γιαούρτι 0% Χαραλαμπίδης Κρίστης2 φρέσκες...