Sponsored Content
Χειροποίητες, λαχταριστές, εύκολες, θρεπτικές και οικονομικές οι πίτες και οι τάρτες αρέσουν σε όλους, και ειδικά στα παιδιά. Τώρα λοιπόν που οι διακοπές τελειώνουν και τα σχολεία ξαναμπαίνουν σε πρόγραμμα είναι η ιδανική λύση για το lunch box. Πρακτικά, οι πίτες και οι τάρτες φτιάχνονται με ό,τι έχουμε στο σπίτι αφού οι πιθανοί συνδυασμοί υλικών είναι πολλοί και διαφορετικοί σε παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές.
Οι σπιτικές πίτες λοιπόν αλλά και οι τάρτες που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι η καλύτερη επιλογή για το ταπεράκι όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών αφού μεταφέρονται εύκολα και μας χορταίνουν με τον πιο γευστικό και υγιεινό τρόπο. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αξίζει να μπούμε στην κουζίνα και με μπόλικη φαντασία και δημιουργικότητα να συνδυάσουμε τα υλικά που μας αρέσουν φτιάχνοντας πολλές και διαφορετικές επιλογές που θα ξετρελάνουν ολόκληρη την οικογένεια.
Κλασικές και αγαπημένες σε πεντανόστιμες παραλλαγές
Ένα υλικό που λατρεύουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι και μπορεί να απογειώσει τις all time classic πίτες και τάρτες που έχουμε συνηθίσει να τρώμε είναι η πάριζα NIKAS. Φανταστείτε μια λαχταριστή γαλλική κις λορέν με βουτυρένια βάση, μπόλικη παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένη πάριζα ή ένα ρολό σφολιάτας με πάριζα NIKAS σε φέτες, καπνιστό κίτρινο τυρί, μανιτάρια και σπιτική σάλτσα ντομάτας, δηλαδή μια έξοχη παραλλαγή της ζαμπονοτυρόπιτας.
Μια άλλη επιλογή που σίγουρα θα αρέσει σε όλους είναι η περιβόητη ταρτ φλαμπέ ή αλλιώς αλσατική πίτσα που φτιάχνεται με λεπτή ζύμη, ρικότα, κρέμα και κρεμμύδια, και φυσικά θα της πήγαιναν πολύ μερικά κυβάκια πάριζα NIKAS από πάνω. Το ίδιο θα πήγαιναν βέβαια και σε μια παραδοσιακή ελληνική τυρόπιτα ή κολοκυθόπίτα χωρίς φύλλο ή ακόμα και σε μια χωριάτικη πρασόπιτα. Φτιαγμένη από εκλεκτά κομμάτια κρέατος και διαλεχτά μπαχαρικά η πάριζα NIKAS έχει πλούσια γεύση, μπαίνει παντού και ταιριάζει με τα πάντα ενώ μπορεί να γίνει η καθημερινή απόλαυση μικρών και μεγάλων αφού είναι εξαιρετικά θρεπτική και δεν περιέχει γλουτένη.
Πίτα χωρίς φύλλο με πάριζα, μπέικον και κασέρι
300 γρ. πάριζα NIKAS, κομμένη σε κυβάκια
150 γρ. μπέικον NIKAS, ψιλοκομμένο
450 γρ. κασέρι, τριμμένο
4 αυγά, χτυπημένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
250 ml γάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º στον αέρα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, στη συνέχεια το αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα απλώνοντας ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα. Αφήνουμε να χλιάνει για λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!