Sponsored Content
Τώρα που είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι από εμάς βρίσκονται σε διακοπές, με όλη τη χαλάρωση και την ανεμελιά που συνεπάγεται αυτή η συνθήκη, το μόνο που θέλουμε είναι να τρώμε νόστιμα, γρήγορα και κυρίως ελαφριά γεύματα. Ένα φαγητό, ή μάλλον καλύτερα μια ολόκληρη κατηγορία συνταγών, που είναι ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή και μας λύνει τα χέρια σε κάθε περίπτωση είναι οι ομελέτες.
Στο τηγάνι ή στον φούρνο οι ομελέτες είναι πάντα νόστιμες, χορταστικές και θρεπτικές, και κυρίως μας βάζουν σε δημιουργική διαδικασία. Τα αβγά είναι πραγματικά ένα βασικό υλικό πασπαρτού το οποίο μπορεί να εμπλουτιστεί κυριολεκτικά με τα πάντα ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο γεύμα που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Οπότε εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε εκλεκτά υλικά και να βάλουμε μπόλικη φαντασία ώστε να φτιάξουμε απολαυστικές ομελέτες που θα μας χορτάσουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Κάθε γεύμα και μια νέα εμπειρία
Κάποιες φορές μερικά ολόφρεσκα αβγά, ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ένα καλό βούτυρο και μπόλικο αλατοπίπερο αρκούν για την τέλεια ομελέτα. Ωστόσο, κάθε επιπλέον υλικό είναι ευπρόσδεκτο ώστε να έχουμε εναλλακτικές και να μην περιοριζόμαστε ποτέ. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να δώσουμε υπέροχη γεύση στις ομελέτες μας και να τις μεταμορφώσουμε ανεβάζοντας το επίπεδο κάθε γεύματος με γαλοπούλα βραστή NIKAS με -30% λιγότερο αλάτι, χωρίς γλουτένη και με χαμηλά λιπαρά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρωινό είναι ένα γεύμα που μας αρέσει να απολαμβάνουμε στις διακοπές μας. Κυρίως επειδή έχουμε τον χρόνο να το ετοιμάσουμε αλλά και τη διάθεση να το απολαύσουμε χαλαρά χωρίς τη συνηθισμένη βιασύνη της καθημερινότητας. Μια ωραία ιδέα λοιπόν είναι να επιλέξουμε ομελέτα την οποία θα εμπλουτίσουμε με κατίκι, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι και φυσικά γαλοπούλα βραστή NIKAS με -30% λιγότερο αλάτι. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε ομελέτα με γραβιέρα, μανιτάρια ή σπαράγγια, και να τα συνδυάσουμε και σε αυτές τις περιπτώσεις με γαλοπούλα βραστή NIKAS με -30% λιγότερο αλάτι.
Το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα για να απολαύσουμε μια πλούσια επιλογή που θα ψηθεί υπομονετικά στον φούρνο. Για παράδειγμα μια παχουλή ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκια και γαλοπούλα βραστή NIKAS με -30% λιγότερο αλάτι ή με κρεμμύδι, ελιές, ντομάτα και μπόλικη ρίγανη ψημένη σε μεγάλο βαθύ ταψί είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσει όλη η οικογένεια.
Όσο για το βραδινό που συνήθως είναι κάτι ελαφρύ που θέλουμε να μας χορτάσει χωρίς να μας βαρύνει μπορούμε να ετοιμάσουμε μερικές μίνι ομελέτες είτε τηγανητές, σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, είτε ψητές σε φορμάκια για κεκάκια. Όποια εκδοχή κι αν επιλέξουμε μπορούμε να συνδυάσουμε τη γαλοπούλα βραστή NIKAS με -30% λιγότερο αλάτι με ανθότυρο ή cottage, φρέσκο αρακά ή ακόμα και αμπελοφάσουλα και μπόλικο φρέσκο βασιλικό.
Φριτάτα με βραστή γαλοπούλα και γλυκοπατάτες
Υλικά για 6-8 μερίδες
200 γραμμάρια βραστή γαλοπούλα NIKAS με -30% λιγότερο αλάτι
300 γρ. γλυκοπατάτες, σε λεπτές φέτες
300 γρ. πατάτες, σε λεπτές λωρίδες
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
6 αυγά
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
μια χούφτα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα καυτερή
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Αραδιάζουμε τις πατάτες σε μεγάλο ταψί τις ραντίζουμε με το λάδι, μπόλικο αλάτι και πάπρικα. Ψήνουμε στον φούρνο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε τη γαλοπούλα, το τσένταρ και τον βασιλικό στο μείγμα μαζί με τα φύλλα του βασιλικού. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα στρογγυλό βαθύ ταψί, προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακινούμε απαλά, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθεί καλά η φριτάτα (να πήξει εντελώς εσωτερικά) και να ροδίσει η επιφάνεια της. Αφήνουμε να χλιάνει, κόβουμε και σερβίρουμε.
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!