Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Doors: Brunch πάνω στην παραλία

Doors: Brunch πάνω στην παραλία


Λένε ότι τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν τυχαία και την κατάλληλη στιγμή. Έτσι έγινε και με το ξένοιαστο all day Doors στο νησί της Ίου. Ο δημιουργός του, Χρήστος Ευκρατίδης, χρόνια ξεκαλοκαίριαζε στο νησί της Ίου, όμως μόλις μόλις το 2021 μπόρεσε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, λίγο απρόσμενα αλλά και όχι προέκυψε το Doors. Αυτό το χαλαρό, όμορφο και open air μαγαζί βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το λιμάνι του νησιού, στον Γιαλό. Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και κάτω από την σκιά που κάνουν τα αλμυρίκια βγάζει τραπέζια στήνοντας ένα όμορφο, καλοκαιρινό σκηνικό με πολλά boho στοιχεία, χωρίς όμως να χαλά τη φυσική ομορφιά της παραλίας.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο νησί, δεν γινόταν να μην περάσουμε και από το Doors. Και μάλιστα πάνω από μια φορά. Το επισκεφτήκαμε απογευματάκι μετά το μπάνιο, βράδυ για ποτό αλλά και πρωί για ένα δυνατό και απολαυστικό γεύμα. Εκεί, λοιπόν, πάνω στην αμμουδιά και με θέα την Αγία Ειρήνη και τα ιστιοπλοϊκά που έκοβαν βόλτες, γευθήκαμε το ελληνικό πρωινό που σερβίρει φέτος. Στην ουσία είναι κάτι ανάμεσα σε πρωινό και σε brunch, μιας και κρατά λίγο παραπάνω για να μπορούν και οι ξενύχτηδες να το απολαύσουν. 

Όπως είναι φυσικό, τα αυγά έχουν την τιμητική τους. Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τηγανητά αυγά με κιμά, με λουκάνικο Καρδίτσας ή με απάκι Κρήτης. Επιλέξαμε τα δύο πρώτα, τα οποία μπήκαν στη μέση για να δοκιμάσουμε όλοι από όλα. Άλλωστε οι πληθωρικές μερίδες το επιτρέπουν. Βέβαια δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και σε εκείνα τα κλασικά αυγά που έρχονται με μπόλικες τηγανητές πατάτες οι οποίες μόλις σπάσετε τον μελάτο κρόκο, λούζονται με την κόκκινη «λάβα». Και η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά σε αυτό το πιάτο είναι η θρυμματισμένη φέτα που μπαίνει από πάνω. Πιρούνια και παιδικές αναμνήσεις.

Στον κατάλογο του Doors θα βρείτε επίσης και ομελέτες – τις αφήσαμε για την επόμενη φορά – αλλά και burger που φτιάχνεται με καβουρμά Θράκης, λιωμένη γραβιέρα Ίου και ένα «καμαρωτό» αυγό από πάνω. Για να κλείσουμε γλυκά βάλαμε στο τραπέζι μας τις τραγανές, τηγανίτες με μέλι, αλλά και τον παραδοσιακό αφράτο λουκουμά με ζάχαρη. 

Σε αυτό το all day μαγαζί όπως σας είπαμε και πιο πάνω, δεν έρχεστε μόνο για το brunch του. Έρχεστε για τις μουσικές που παίζει από νωρίς το απόγευμα και σας κρατάνε μέχρι το βράδυ. Έρχεστε για την ωραία ακομπλεξάριστη ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να νιώσετε χαλαρά και φιλικά. Έρχεστε για τους ανθρώπους του με τους οποίους θα γίνετε μια παρέα. Έρχεστε γιατί απλά ξέρει να φτιάχνει τις μέρες των διακοπών σας και να τις κάνει πιο ξένοιαστες και ανέμελες. 

info
Παραλία Γιαλός, Λιμάνι Ίου, Ίος, τηλ. 22860 93406

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν και μένουν δύο μήνες μέχρι να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ οι ανησυχίες για το αποτύπωμα της οικονομικής πολιτικής,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σέντρα και πάλι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά τη διακοπή τους για τους αγώνες των εθνικών ομάδων στο Nations League. Η Super League επιστρέφει...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Θοδωρής Φέρρης έδωσε συνέντευξη και μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τον πατέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του.  Στη συνέντευξή...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των Αμερικανών για το φετινό Thanskiving. Στο κλίμα αυτό έχει μπει και η Σοφία Βεργκάρα η οποία...