Ένα αγαπημένο street food μικρών και μεγάλων, που με υλικά της Arla, φτιάχνεται και στο σπίτι σε πιο ελαφριά εκδοχή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Sauce μουστάρδας: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μούλτι και αφήνουμε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Πουρές πατάτας: Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα ζάρια και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό ώστε να καλύπτονται και βράζουμε να μαλακώσουν. Έχουμε δίπλα ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις απλώνουμε καυτές στο ταψί για να αφυδατωθούν. Μόλις σταματήσουν να αχνίζουν, τις βάζουμε σε ένα μπολ, πετάμε το χαρτί και απλώνουμε στο ακόμα ελαφρώς ζεστό ταψί τις φέτες Arla Havarti ωρίμανσης για να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Λουκάνικα: Περνάμε τα ξυλάκια μπαμπού στα λουκάνικα, στεγνώνουμε με χαρτί και τα τυλίγουμε με 2 φέτες Arla Havarti ωρίμανσης το καθένα. Πολτοποιούμε τις πατάτες με μια πρέσα πατάτας (πρες πουρέ) και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μπάλα. Χωρίζουμε στα 6 και στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο. Παίρνουμε το 1/6 από τη ζύμη πατάτας και την ανοίγουμε πάνω στη μεμβράνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε τα λουκάνικα και να καλυφθούν πλήρως. τυλίγουμε και δίνουμε σχήμα με το χέρι.
Βήμα 4
Πανάρισμα και τηγάνισμα: Πασπαλίζουμε τα corndogs με την τριμμένη Arla Mozzarella και με φρυγανιά πιέζοντας με τα χέρια να σταθεροποιηθεί. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μπόλικο ηλιέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 5
Σερβίρουμε αμέσως με τη sauce.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!