Αυτά τα cookies ετοιμάζονται εύκολα και ψήνονται γρήγορα με τη βοήθεια της πιο πρωτοποριακής συσκευής.
Υλικά
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
80 γρ. ζάχαρη καστανή
60 γρ. ζάχαρη λευκή
1 αυγό
2 βανίλιες, σε σκόνη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο και όλη τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά σε ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.
Στρώνουμε στoν κάδο του air fryer μια λαδόκολλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους, ώστε φουσκώνοντας να μη κολλήσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε δόσεις στους 170°C για περίπου 8΄, ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα cookies μας.
Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!