Μαλακά, σοκολατένια cookies, σε μια πιο υγιεινή εκδοχή, που δεν περιέχει γλουτένη ενώ ταυτόχρονα δεν υστερεί καθόλου σε γεύση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Βήμα 2
Αφού ομογενοποιηθούν, αδειάζουμε και τη ζεστή σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού για παγωτό (scoop) δημιουργούμε μπάλες ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί για φούρνο με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 12΄-14΄. Τα cookies θα φαίνονται αρκετά μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο, αλλά όταν κρυώσουν θα είναι όπως πρέπει.
Βήμα 5
Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) – Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!