ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
150 ml ζεστό γάλα
40 γρ. καστανή ζάχαρη
7 γρ. ξηρή μαγιά
50 γρ. βούτυρο
350 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
1 αβγό
¼ κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση:
4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλας
10-15 φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά κανέλα
Για την επικάλυψη:
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. τυρί κρέμα
3 κουταλιές γάλα
3 κουταλιές νερό
Φράουλες
Τρουφάκια ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ και σκεπάζουμε με πετσέτα. Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Μετά από 1 ώρα, αφού φουσκώσει, αλεύρωνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει. Ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο σχήμα.
Αλείφουμε τη μαρμελάδα, τις φραόυλες και την κανέλα. Κλείνουμε τη ζύμη γυρίζοντάς την σε στρογγυλό ρολό. Κόβουμε σε μικρά ρολάκια περίπου 6cm το κάθε ένα και τα βάζουμε στο ταψί μας. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα, το γάλα και το νερό. Όταν είναι έτοιμα βάζουμε από πάνω την επικάλυψη και προσθέτουμε για ομορφιά από πάνω φράουλες και τρουφάκια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!