Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Cheesecake λεμονιού και κρέμας λεμονιού με επικάλυψη κρεμώδους τυριού

Cheesecake λεμονιού και κρέμας λεμονιού με επικάλυψη κρεμώδους τυριού


Υλικά

Για τη βάση

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα ολικής αλέσεως

Για τη γέμιση

  • 4 φύλλα ζελατίνη
  • 200 γρ. κρεμώδες τυρί Arla® Natural Cream Cheese
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 200 ml crème fraiche με 18% λιπαρά
  • 1 στικ βανίλιας
  • 1 λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα του
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα λεμονιού

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 100 ml χυμό λεμονιού ( 3 λεμόνια)
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώνουμε λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 24 εκ.). Πιέζουμε το μείγμα των μπισκότων στη βάση μέχρι να είναι λεία και ομοιόμορφη. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να ομογενοποιηθεί. 

Για τη γέμιση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά. Σκίζουμε το στικ βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε έξω τα σπόρια. Τα αναμειγνύουμε με το κρεμώδες τυρί Arla® Natural Cream Cheese, τους κρόκους αυγού, την crème fraiche και το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. 

Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό και λιώνουμε τα μαλακά φύλλα σε ένα τηγάνι ή σε ένα microwave σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό. Ανακατεύουμε την λιωμένο ζελατίνη με λίγο από το μείγμα του κρεμώδους τυριού και ακολούθως το ενώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Με ένα σύρμα χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να σφίξουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά. Διπλώνουμε τα ασπράδια αυγών με το μείγμα του κρεμώδους τυριού και περιχύνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση των μπισκότων. Καλύπτουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. 

Για την κρέμα λεμονιού

Με ένα σύρμα χτυπάμε σε μια μικρή κατσαρόλα,  το αυγό, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να βράσει το μείγμα. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει το μείγμα και ακολούθως το βγάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο πριν το προσθέσουμε στο cheesecake. Διακοσμούμε το cheesecake με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε. 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Πολιτική

Μετά το μπλόκο στους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε ιδιώτης ο οποίος εδώ και ένα μεγάλο διάστημα δεν πληρώθηκε τα χρήματα που του χρωστούσε...

Ελλάδα

Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας...