Υλικά
250γρ. µπισκότα digestive
100γρ. βούτυρο ανάλατο
3 πακέτα τυρί κρέµα (200γρ. κάθε πακέτο)
100γρ. ζάχαρη άχνη
300γρ. κρέµα γάλακτος
1 κουταλάκι ξύσµα λεµονιού
1 κουταλάκι χυµό λεµονιού
1 πακέτο φράουλες
Για το σιρόπι
Φλούδα ενός λεµονιού
¾ φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αλέθετε στο µπλέντερ τα µπισκότα και τα αδειάζετε σε ένα µπολ. Ακολούθως τα περιλούζετε µε το λιωµένο βούτυρο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το µίγµα µέσα σε ένα ταψί (διάµετρο 22εκ.) µε αποσπώµενη βάση και µε τη βοήθεια ενός κουταλιού τα πιέζετε για να δηµιουργήσετε µια βάση. Κτυπάτε σε σαντιγί την κρέµα. Στο µπολ του µίξερ βάζετε το τυρί κρέµα, τη ζάχαρη άχνη, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού.Κτυπάτε σε µέτρια ταχύτητα για 1’. Αδειάζετε τη σαντιγί µέσα στα υπόλοιπα υλικά και µε µια σπάτουλα ανακατεύετε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Aδειάζετε την κρέµα πάνω στη βάση του µπισκότου και παγώνετε για 3 ώρες. Γαρνίρετε από πάνω φράουλες και µε το σιρόπι λεµονιού.
Για το σιρόπι: Κόβετε τη φλούδα σε στενόµακρα λεπτά µπαστουνάκια. Σε µια µικρή κατσαρόλα βάζετε ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνετε µέσα την κοµµένη φλούδα. Βράζετε καλά µέχρι να κιτρινίσει το νερό. Στη συνέχεια σουρώνετε ξαναβάζετε νερό στη φλούδα και ξαναβράζετε. Επαναλαµβάνετε ακόµα µια φορά τη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο αφαιρούµε την πικράδα της φλούδας. Βάζετε στην κατσαρόλα τη φλούδα, το νερό και τη ζάχαρη. Βάζετε πάνω στην εστία, σε δυνατή φωτιά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό, χαµηλώνετε την ένταση της εστίας κατά το ήµισυ και βράζετε για 10’. Αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε πάνω στο cheesecake.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!