Από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
Μερίδες: 1 Loaf
Δυσκολία: 2/10
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
Για το Cake:
3 Μπανάνες ώριμες + 1 1/2 για το ψήσιμο
3/4 φλ. Καστανή ζάχαρη μαλακή
2 αυγά
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1/3 φλ γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης
1/4 φλ vegetable oil
2 κ.γ βανίλια
1/2 φλ καρύδια σπασμένα
1/3 φλ κουμπιά μαύρης σοκολάτας
2 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την καραμέλα:
1/2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ κρέμα γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης
1 κ.σ Μαργαρίνη Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
Για το σερβίρισμα:
1 μπάλα παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Για το Banana Cake:
Καθαρίζουμε τις 3 μπανάνες, τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιούμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι , τη βανίλια, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τα καρύδια και τη σοκολάτα, και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε βουτυρώσει.
Κόβουμε ακόμα ενάμιση μπανάνα, την τοποθετούμε πάνω στο μίγμα, πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή απο το κείκ.
Για την καραμέλα, βάζουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι έχουμε την υφή της καραμέλας. Τέλος προσθέτουμε την μαργαρίνη , ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.
Αφού αφήσουμε για 15-20 λεπτά το κέικ μας να κρυώσει το κόβουμε, το σερβίρουμε, από πάνω περιχύνουμε την καραμέλα και στη μέση παγωτό βανίλιας.
Καλή απόλαυση
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!