ΥΛΙΚΑ (για 4-6 µερίδες)
Για τη ζύµη των πουρεκιών:
1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 κουταλάκι αλάτι,
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού λευκό ξύδι
Για τη γέµιση αναρής:
½ κιλό αναρή ανάλατη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
¼ φλυτζανιού ψιλοκοµµένο φρέσκο δυόσµο
2 κουταλιές σούπας ροδόσταγµα ή ανθόνερο
Αρκετό λάδι για το τηγάνισµα (περίπου 2 λίτρα)
Για το γαρνίρισµα:
Φρούτα
Μέλι
Στρογγυλά κοµµατάκια αναρής
Γιαούρτι (3 κουταλιές γιαούρτι µε 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη)
Φρέσκα φύλλα δυόσµου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη ζύμη, βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε. Κάνετε μια τρύπα στη μέση του αλευριού, ρίχνετε το σπορέλαιο και ρυζιάζετε, δηλαδή, τρίβετε με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτετε ροδόσταγμα και στη συνέχεια λίγο-λίγο το νερό.
Ζυμώνετε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη και να γίνει λεία και μαλακή. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
Για τη γέμιση της αναρής, βάζετε σε ένα μπολ την αναρή και τη λιώνετε με ένα πηρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το ροδόσταγμα και τον φρέσκο δυόσμο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε τη γέμιση στο ψυγείο για 30 λεπτά καλυμμένη με μεμβράνη.
Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες. Αλευρώνετε την επιφάνεια που θα ανοίξετε το ζυμάρι και τοποθετείτε επάνω τις μπάλες. Παίρνετε μία-μία και την ανοίγετε με τον πλάστη ή με τη μηχανή (περίπου η διάμετρος να είναι 8 εκατοστά). Βάζετε μια κουταλιά γέμισης στο κέντρο της ζύμης και διπλώνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Με ένα πηρούνι πατάτε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με μπόλικο σπορέλαιο και τηγανίζετε τα πουρέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Αφαιρέστε από το λάδι, και τοποθετείστε τα πουρέκια σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε με μέλι, κομμάτια αναρής και φρούτα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!