ΥΛΙΚΑ (για 4-6 µερίδες)
Ζύµη για πίτες :
½ κιλό αλεύρι χωριάτικο περασµένο από λεπτή σίτα (τατσιά)
¼ φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο ή ανάµειχτο µε ελαιόλαδο
¼ λίτρου περίπου νερό χλιαρό
1 πρέζες αλάτι
Για τους λουκουµάδες-χαλούμι:
1 χαλούµι κοµµένο σε κύβους
Σουσάµι καβουρδισµένο
Μέλι
Για τον χυλό:
6 κουταλιές σούπας αλεύρι χωριάτικο
4 κουταλιές σούπας corn flour
2 κουταλάκια B.P.
1 κουταλιά σούπας custard powder
200-250 ml µπύρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χέρι «ρυζιάζετε» το αλεύρι μαζί με το λάδι (με τα δάκτυλα τρίβετε το αλεύρι
για να γίνει ένα σώμα μαζί με το λάδι).
Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνετε πολύ καλά.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 -30 λεπτά.
Ακολούθως κόβετε το ζυμάρι μικρά, ισομετρικά κομμάτια των 50 γρ. και τα πλάθετε μικρές μπαλίτσες.
Ανοίγετε με έναν πλάστη την κάθε μπαλίτσα σε λεπτές στρογγυλές, ομοιόμορφες πίτες και με τη βοήθεια του αλευριού τις τοποθετείτε τη μια πάνω από την άλλη.
Σε ένα ανοιχτό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο σπορέλαιο και τοποθετείτε προσεκτικά μια – μια τις πίτες.
Όταν ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο μεριές, τις αφαιρείτε και τις στραγγίζετε πάνω σε ένα ρηχό δίσκο ή πιάτο.
Τις γαρνίρετε με γλυκό κυδώνι, αναρή, αμύγδαλα, καρύδια και λουκουμάδες χαλουμιού.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί δημιουργώντας ένα πυκνόρρευστο χυλό.
Με ένα ξυλάκι καρφιτσώνετε τον κάθε κύβο χαλουμιού και τον βάζετε στον χυλό.
Στραγγίζετε και τηγανίζετε στο ίδιο λάδι όπου τηγανίσατε τις πίτες.
Όταν ροδοκοκκινίσουν, τα αφαιρείτε από το λάδι και τους βάζετε προαιρετικά σουσάμι και μέλι ή χαρουπόμελο ή σταφυλόμελο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!