Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Emily in Paris: 5 συνταγές για να κάνετε σωστό binge watching αυτό το ΣΚ

Emily in Paris: 5 συνταγές για να κάνετε σωστό binge watching αυτό το ΣΚ


Το δεύτερο μισό της 4ης σεζόν της μεγάλης επιτυχίας του Netflix, Emily in Paris, προβάλλεται ήδη εδώ και κάποιες μέρες από την πλατφόρμα, ενώ η σειρά ανανεώθηκε και για μία ακόμη σεζόν.

Επειδή, κυρίως τις καθημερινές, με τις υποχρεώσεις μας να τρέχουν, το πιο πιθανό είναι να μη βρίσκουμε τον απαραίτητο χρόνο να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας σειρές, τα Σαββατοκύριακα, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει να φθινοπωριάζει και ο καιρός, είναι ιδανικά όχι μόνο για να κάνουμε binge watching αλλά και γιατί όχι, να το συνδυάσουμε και με νόστιμο φαγητό.

Για μία εμπειρία θέασης που θα συναρπάσει μία ακόμη αίσθηση, αυτή της γεύσης, διαλέξαμε συνταγές συνδεδεμένες με τη γαλλική κουλτούρα και γαστρονομία, γιατί με ποπκόρν δεν χόρτασε κανείς. Aν θέλουμε να ζούμε σαν την Έμιλι, ένα από τα πρώτα βήματα ίσως να είναι τουλάχιστον να τρώμε σαν κι εκείνη.

Το κοκτέιλ

French 75: Ένα… σικ κοκτέιλ με σαμπάνια
Το French 75 είναι ένα κομψό γαλλικό κοκτέιλ με βάση τη σαμπάνια, ιδανικό για ένα επίσημο γιορτινό καλοκαιρινό δείπνο στο σπίτι ή για ειδικές περιστάσεις, που ψάχνετε κάτι classy για να εντυπωσιάσετε τον ή τους καλεσμένους σας, Παραδοσιάκα φτιάχνεται με σαμπάνια, αλλά για πιο χαλαρές περιστάσεις, γίνεται και με ένα οποιοδήποτε καλό ξηρό αφρώδες κρασί, όπως το prosecco.

Τα γλυκά

Crème brûlée (κρεμ μπρουλέ)
Η κρεμ μπρουλέ, πρωταγωνιστεί σε μία σκηνή της 1ης σεζόν, κατά την οποία η Έμιλυ μαθαίνει να σπάει την τραγανή επιφάνεια του γλυκού από καραμέλα. Εμείς, σας δίνουμε τη δική μας συνταγή για να την πετύχετε, ακόμη κι αν δεν έχετε φλόγιστρο.

Kρέπες

Στην Έμιλυ, δεν αρέσει να μοιράζεται τις κρέπες της (αναφορά σε spicy γεγονότα της 2ης σεζόν). Ειδικά αν έχουν νόστιμο, καλοφτιαγμένο ζυμάρι, με την ελευθερία που μας δίνουν στη γέμιση, η οποία μπορεί να ανταποκριθεί κάθε φορά ακριβώς στις γεύσεις που μας αρέσουν, λογικό να θέλει όλη την κρέπα της για τον εαυτό της. Μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα μυστικά για κρέπες με τέλεια ζύμη. Όσο για το τι να βάλετε μέσα, αφήστε τη φαντασία και την όρεξή σας να σας πουν.

Κρουασάν

H Έμιλυ, τα πρωινά, έχει τη συνήθεια να ”τσιμπάει” ένα φρεσκοψημένο και βουτυράτο κρουασάν από τον φούρνο της γειτονιάς της. Σας δίνουμε τη συνταγή, με βήμα βήμα όλες τις απαραίτητες τεχνικές, για να φτιάξετε κρουασάν όπως οι Γάλλοι.

Ένα χορταστικό, ”μεθυστικό” πιάτο

Κόκορας κρασάτος (Coq Au Vin)

Μια συνταγή από τη Βουργουνδία, που φυσικά ζητάει στα υλικά της μαρινάδας και το ομώνυμο κόκκινο ξηρό κρασί. Στα δικά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια Νάουσα (Ξινόμαυρο), μικραίνοντας ακόμη περισσότερο την απόσταση μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας.

Καλή όρεξη και χωρίς spoilers!

Το άρθρο της εβδομάδας


plastos kai kremmydopita tyropita

ΕΞΟΔΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...