Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Εξοικονόμηση ρεύματος στο γραφείο με 6 απλούς τρόπους

Εξοικονόμηση ρεύματος στο γραφείο με 6 απλούς τρόπους


Sponsored Content

Είναι γεγονός ότι ο χρόνος που ξοδεύουμε καθημερινά στον χώρο εργασίας μας, όποιο κι αν είναι το επάγγελμά μας, είναι αρκετός. Ταυτόχρονα, ένα τεράστιο ποσοστό των εργασιών, σχεδόν όλων των επαγγελμάτων, γίνονται μέσω ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών μέσων. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι μεγάλες εταιρείες, τα πολυκαταστήματα αλλά και όποιος άλλος χώρος εργασίας λειτουργεί με βάρδιες στην ουσία είναι στην «πρίζα» κυριολεκτικά ολόκληρο το 24ωρο.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν είναι καλό να πάρουμε τα μέτρα μας σχετικά με το ρεύμα που σπαταλάμε στη δουλειά περιορίζοντας, το προσωπικό αλλά και το συνολικό, ενεργειακό μας αποτύπωμα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το γραφείο που μπορεί να έχουμε «στήσει» στο σπίτι μας για να δουλεύουμε μέσω τηλεργασίας ή για το ιδιωτικό μας γραφείο αν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες.

⦁ Κλείνουμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το φως του γραφείου μας όταν δεν τα χρησιμοποιούμε ή όταν φεύγουμε από τον χώρο εργασίας. Προτιμάμε την πλήρη απενεργοποίηση από την κατάσταση αναμονής και για μεγαλύτερη ασφάλεια κλείνουμε και τους διακόπτες από τις πρίζες.
⦁ Δεν τυπώνουμε εάν δεν το χρειαζόμαστε πραγματικά. Έτσι κάνουμε οικονομία στο χαρτί αλλά και στο ρεύμα. Αν είναι ανάγκη βέβαια να τυπώσουμε, για έξτρα οικονομία, ρυθμίζουμε τον εκτυπωτή ώστε να τυπώνει και από τις δύο πλευρές των σελίδων.
⦁ Κάνουμε ανακύκλωση χαρτιού και χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί.
⦁ Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε φορητούς υπολογιστές, στις περιπτώσεις που είναι εφικτό, αντί για σταθερούς.
⦁ Χρησιμοποιούμε πολυμηχανήματα που περιλαμβάνουν: φωτοτυπικό μηχάνημα, φαξ, εκτυπωτή και scanner αντί να έχουμε τις αντίστοιχες ξεχωριστές συσκευές. Επίσης φροντίζουμε κάθε πολυμηχάνημα να αντιστοιχεί σε μια ομάδα εργαζομένων (π.χ. ανά όροφο ή ανά τμήμα) από το να έχει ο καθένας το δικό του.
⦁ Όταν εξοπλίζουμε έναν χώρο εργασίας από την αρχή ή όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να αντικαταστήσουμε κάποιες συσκευές που αποσύρονται λόγω φθοράς αγοράζουμε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας με προδιαγραφές οικονομικής λειτουργίας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Ο κρίσιμος ρόλος των υποδομών και των μεταφορών για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, για τις τοπικές οικονομίες, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του...