Μια παρτίδα από λαχταριστά πανσετάκια, ανοικτή και απλωμένη πάνω σε ξεροψημένη κυπριακή πίτα, με ενδιάμεση στρώση μπόλικη σκορδάτη σος γιαουρτιού και ολόφρεσκη σαλάτα δεν είναι παίξε-γέλασε! Είναι η σημερινή μας πρόταση για να απολαύσουμε στο σπίτι μερακλίδικο φαγητό, με άρωμα ταβέρνας και διάθεση για μεζεδάκι και ποτό με καλή παρέα. Και όταν όλα σμίξουν, με την πρώτη πιρουνιά θα ταξιδέψουμε σε κάτι ψαγμένα ψητοπωλεία και απόμερα σουβλιτζίδικα της γειτονιάς, χωρίς πολλά-πολλά. Μόνο τα υλικά μας και… κλείσαμε!
*Μαρινάρουμε τα πανσετάκια από την προηγούμενη μέσα σε 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές μηλόξυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 2-3 κουταλιές ξηρό δυόσμο και 2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. *Μπορούμε να τα ψήσουμε ιδανικά στα κάρβουνα, στο grill ή ακόμα και στο φούρνο, φτάνει να ψηθούν σε τέτοιο βαθμό που θα ροδοκοκκινίσουν αρκετά και τα κρεμμύδια θα καραμελώσουν τόσο που σχεδόν θα εξαφανιστούν. *Ξεροψήνουμε κατά προτίμηση παχουλές κυπριακές πίτες με την ίδια μέθοδο που θα ψήσουμε τα πανσετάκια και τις τοποθετούμε ατομικά στη βάση του κάθε πιάτου. *Απλώνουμε μια γενναιόδωρη στρώση από το σος που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας 1 μέτριο κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με 2 κουταλιές ταχίνη, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι και 1 σκελίδα θρυμματισμένο σκόρδο. *Ρίχνουμε πάνω στο γιαούρτι τη σαλάτα της αρεσκείας μας που έχουμε ήδη προετοιμάσει ως συνοδευτικό. *Εδώ είναι με ντομάτες, αγγουράκι, τριμμένο καρότο και ελιές καλαμών, ανακατεμένα με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. *Σφηνάκια κυπριακής ζιβανίας ή ένα-δυο ποτηράκια κόκκινο κρασί ταιριάζουν πολύ με τη νέα μας δημιουργία! Στην υγειά σας και καλό Σαββατοκυρίακο!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!