Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Το πιο λαχταριστό brownie σε πολύχρωμα cake pops

Το πιο λαχταριστό brownie σε πολύχρωμα cake pops


Sponsored Content

Το κέικ είναι σίγουρα το γλυκό που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ταυτίζεται στο μυαλό μας με την παιδική μας ηλικία και τη μαμαδίστικη ζαχαροπλαστική. Πρόκειται για τη γλυκιά λιχουδιά που μας περνάει από την ανεμελιά των διακοπών και των καλοκαιρινών παγωτών στη φθινοπωρινή θαλπωρή, το άνοιγμα των σχολείων, τα πάρτι γενεθλίων κ.ο.κ. Εκείνο το αφράτο και μοσχομυριστό «σύννεφο» που λιώνει στο στόμα και μας συντροφεύει καθημερινά, από το σπιτικό πρωινό και το δεκατιανό του σχολείου ως το απογευματινό σνακ και την αγαπημένη μας κυριακάτικη λιχουδιά.

Τα κέικ τα απολαμβάνουμε σε κάθε τους εκδοχή, από τα κλασικά και αγαπημένα που μοσχοβολάνε πορτοκάλι, βανίλια, λεμόνι ή μπαχαρικά μέχρι εκείνα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και φτιάχνονται με καφέ, μπίρα, ακόμα και παντζάρι. Ωστόσο, αυτά που θα είναι πάντα πρώτα στην καρδιά μας αφού κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί είναι τα σοκολατένια. Μπαρμπρέ, brownies, λάβα, μάφιν και τούρτες είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές συνταγές που απολαμβάνουμε, ειδικά όταν είναι γεμάτες σοκολάτα. Όχι οποιαδήποτε σοκολάτα όμως, τη σοκολάτα που εδώ και εννέα ολόκληρες δεκαετίες μας εμπνέει να μπούμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε με αγάπη τα καλύτερα κέικ εγγυώντας μας σίγουρο αποτέλεσμα.

Τριλογία σοκολατένιας απόλαυσης
Ανοίγουμε λοιπόν τον φούρνο και το σπίτι γεμίζει με σοκολατένια αρώματα, απολαμβάνουμε μπουκιά μπουκιά γεύσεις που μας ξυπνούν τις πιο γλυκιές αναμνήσεις. Οι κουβερτούρες της ΙΟΝ είναι αυτές που όχι μόνο κρατάνε αξέχαστες αυτές τις στιγμές αλλά μας δίνουν την ευκαιρία να επιστρέφουμε σε αυτές φτιάχνοντας για την οικογένεια και τους αγαπημένους μας τα απόλυτα μαμαδίστικα γλυκά, δηλαδή τα κέικ.

Κλασική, γάλακτος και λευκή, τα τρία διαφορετικά είδη κουβερτούρας που κυκλοφορούν από την ΙΟΝ απογειώνουν κάθε συνταγή αφού η κορυφαία ποιότητά τους εξασφαλίζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η ΙΟΝ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας (από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν) και ελέγχει στο 100% το αποτέλεσμα του προϊόντος. Οι συσκευασίες των 125 γραμμαρίων (η κάθε μία) χωρίζονται σε κομμάτια των 5 γραμμαρίων, έτσι ζυγίζονται πανεύκολα και λιώνουν σε λίγα μόνο δευτερόλεπτά δίνοντας ένα βελούδινο και λείο αποτέλεσμα. Επίσης, λόγω της ειδικής συσκευασίας τους φυλάσσονται και διατηρούνται με ασφάλεια μέχρι την επόμενη χρήση.

Πολύχρωμα brownie cake pops

Υλικά

Για τα brownies
125 γρ. βούτυρο
165 γρ. ION Κουβερτούρα Γάλακτος, χοντροκομμένη
2 αυγά
175 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο

Για τα cake pops
250 γρ. ION Κουβερτούρα Γάλακτος, χοντροκομμένη
Ξυλάκια για γλειφιτζούρια
Πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση
Βrownies: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο και την ION Κουβερτούρα Γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Σε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160°C. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να χλιάνει, κόβουμε σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Cake pops: Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας τα brownies, τα πιέζουμε και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Στερεώνουμε τα μπαλάκια σε ξυλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να κρυώσουν καλά. Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την ION Κουβερτούρα Γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βουτάμε ένα ένα τα cake pops στη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν στεγνώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα, αφήνουνε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και σερβίρουμε.

Το άρθρο της εβδομάδας


plastos kai kremmydopita tyropita

ΕΞΟΔΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...