ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα αυγά
100 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
270 γρ. πραλίνα φουντουκιού
125 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
75 γρ. αλεύρι φαρίνα
¼ κουταλάκι αλάτι
Για την γκανάς:
180 γρ. σοκολάτα μαύρη
200 ml κρέμα γάλακτος
Χρωματιστή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις αναμειχθούν, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο. Κοσκινίζετε κατευθείαν στο μίγμα το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψί για μπράουνι στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Για να φτιάξετε την γκανας, βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και την περιχύνετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το μίγμα να σταθεί 5 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Αφήστε την γκανας να κρυώσει στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει το μπράουνι (το αφήνετε στο ταψί), χτυπάτε την γκανάς με ένα μίξερ χεριού μέχρι να γίνει σαν μους και το χρώμα της να ανοίξει λίγο. Απλώνετε την γκανάς στο κρύο μπράουνι και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα. Σερβίρετε σε τετράγωνα. Φυλάγεται στο ψυγείο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!