Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή γαλατόπιτα, εύκολα και νόστιμα, με την εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων της Arla.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την Arla Κρέμα Γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε καλά.
Βήμα 3
Παίρνουμε μίγμα με την κουτάλα της σούπας και το ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας δυνατά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε αυτό το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα, ενσωματώνοντάς το με το γάλα στο σκεύος.
Βήμα 5
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα. Όταν η κρέμα στέκεται στη ράχη της ξύλινης κουτάλας είναι έτοιμη. Εκτός φωτιάς ομογενοποιούμε μέσα το κρύο Βούτυρο Lurpak σε κυβάκια ανακατεύοντας να λιώσει.
Βήμα 6
Αδειάζουμε το μίγμα σε ορθογώνιο ταψί 33×25 εκ., αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με σιμιγδάλι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια.
Βήμα 7
Επικάλυψη: Χτυπάμε το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από την κρέμα στο ταψί.
Βήμα 8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο να μην καεί.
Βήμα 9
Μόλις κρυώσει εκτός φούρνου, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα προαιρετικά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!