Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο | cantina.protothema.gr

Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο | cantina.protothema.gr


Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή γαλατόπιτα, εύκολα και νόστιμα, με την εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων της Arla.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την Arla Κρέμα Γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε καλά.

Παίρνουμε μίγμα με την κουτάλα της σούπας και το ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας δυνατά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.

Μεταφέρουμε αυτό το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα, ενσωματώνοντάς το με το γάλα στο σκεύος.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα. Όταν η κρέμα στέκεται στη ράχη της ξύλινης κουτάλας είναι έτοιμη. Εκτός φωτιάς ομογενοποιούμε μέσα το κρύο Βούτυρο Lurpak σε κυβάκια ανακατεύοντας να λιώσει.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ορθογώνιο ταψί 33×25 εκ., αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με σιμιγδάλι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια.

Επικάλυψη: Χτυπάμε το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από την κρέμα στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο να μην καεί.

Μόλις κρυώσει εκτός φούρνου, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα προαιρετικά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την Arla Κρέμα Γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε καλά.

Βήμα 3

Παίρνουμε μίγμα με την κουτάλα της σούπας και το ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας δυνατά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε αυτό το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα, ενσωματώνοντάς το με το γάλα στο σκεύος.

Βήμα 5

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα. Όταν η κρέμα στέκεται στη ράχη της ξύλινης κουτάλας είναι έτοιμη. Εκτός φωτιάς ομογενοποιούμε μέσα το κρύο Βούτυρο Lurpak σε κυβάκια ανακατεύοντας να λιώσει.

Βήμα 6

Αδειάζουμε το μίγμα σε ορθογώνιο ταψί 33×25 εκ., αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με σιμιγδάλι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια.

Βήμα 7

Επικάλυψη: Χτυπάμε το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από την κρέμα στο ταψί.

Βήμα 8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο να μην καεί.

Βήμα 9

Μόλις κρυώσει εκτός φούρνου, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα προαιρετικά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Τρύφωνας Σαμαράς μίλησε, το πρωί της Τετάρτης 20/11, στην εκπομπή «Happy Day» για την περιπέτεια υγείας του. Ο δημοφιλής κομμωτής αναφέρθηκε στο ξαφνικό...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν και μένουν δύο μήνες μέχρι να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ οι ανησυχίες για το αποτύπωμα της οικονομικής πολιτικής,...