Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι | Απλές και νόστιμες συνταγές

Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι | Απλές και νόστιμες συνταγές



1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
φλούδες από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

Για τη σιμιγδαλόκρεμα:
1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
120 γρ. ψιλό σιμιγδάλι ΚΑΖΑΖΗΣ
4 αβγά

Σε ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων περίπου 25 x 38 εκ. στρώνουμε τα μισά φύλλα. Κάθε φύλλο που βάζουμε το αφήνουμε να εξέχει από διαφορετική πλευρά του ταψιού και το βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο.Ετοιμάζουμε το σιρόπι και την κρέμα, αλλά στο μεταξύ σκεπάζουμε τα αχρησιμοποίητα φύλλα με μια πετσέτα, για να μην ξεραθούν.

Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από όταν αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τη σιμιγδαλόκρεμα: Βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη την υπόλοιπη ζάχαρη με το σιμιγδάλι και τα αβγά. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το ⅓ στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και την επαναφέρουμε στη φωτιά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’αρχίσει να κοχλάζει.

Τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε αμέσως στο ταψί, πάνω από τα φύλλα. Την απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα και διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, μισοκαλύπτοντας την κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού, ώστε να μην εξέχουν από αυτό, και τα στρώνουμε από πάνω, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Χαράσσουμε ελαφρώς το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια (δηλαδή το μαχαίρι να μη φτάνει μέχρι κάτω).

Φουρνίζουμε και ψήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα(ανάλογα με το φούρνο μας), έως ότου ροδίσουν τα φύλλα.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο-λίγο με μια κουτάλα. Το χρησιμοποιούμε όλο.

Αφήνουμε το γλυκό κατά μέρος, να απορροφηθεί κάπως το σιρόπι πριν σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για την επιτυχία του «Ευτυχισμένοι μαζί», τα τραύματα που φέρει ο καθένας αλλά και τη νέα θεατρική της παράσταση, «Linda»,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Μαραθώνα, στην εκδήλωση με θέμα, «Η επόμενη ημέρα των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα», παρέστη ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, από όπου και η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεσα αποτελέσματα για τους καταναλωτές με τις ελάχιστες δυνατές παρενέργειες στην αγορά και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η φόρμουλα που επιδιώκει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τον θαλάσσιο τουρισμό, και συγκριμένα το yachting, να συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα easyBoat ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης καμπάνιας...