ΥΛΙΚΑ
6 μπούτια κοτόπουλο
6 μικρές πατάτες σε κύβους
2 καρότα μεγάλα σε ροδέλες
1/3 φλ νερό για το ταψί
Για τη μαρινάδα:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. βούτυρο
2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γ. ρίγανη ξηρή
1 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
1 κ.σ. σόγια σος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το αλατοπιπερώνουμε. Με ένα πινέλο το αλείφουμε με το μισό σος και από τις δύο πλευρές.
Αναμιγνύουμε τις πατάτες και τα καρότα με το υπόλοιπο σος και τα βάζουμε στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το νερό στο ταψί.
Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C . (Ψήνουμε 20 λεπτά με το δέρμα πάνω, γυρίζουμε και ψήνουμε ακόμη 20 λεπτά. Τέλος ξαναγυρίζουμε το δέρμα πάνω και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά μέχρι να κάνει χρώμα)
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!