ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
400 γρ. κοτόπουλο στήθος
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια πάπρικα
¼ κουταλάκι καγιέν
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τη σαλάτα:
250 γρ. μικρά μακαρόνια (όπως casarecce)
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
55 γρ. ρόκα
300 γρ. ντοματίνια, μοιρασμένα
1 αγγουράκι, σε φέτες
¼ φλ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Σουμάκι για πασπάλισμα
1 πίτα μοιρασμένη και αλειμμένη με ελαιόλαδο (ψημένη στους 160 βαθμούς, για 25-30 λεπτά)
Για το ντρέσινγκ:
40 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. ταχίνι ακατέργαστο
55 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
8 γρ. μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1-2 κουταλιές νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες και αναμειγνύετε με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε 2 ή 3 δόσεις μέχρι το κοτόπουλο να είναι μόλις ψημένο. Το βγάζετε σε ένα σκεύος και αφήνετε να σταθεί σκεπασμένο.
Για να ετοιμάσετε το ντρέσινγκ, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπλεντεράκι και αναμειγνύετε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε το ντρέσινγκ να μην είναι πολύ παχύρευστο.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το κοτόπουλο. Σπάζετε την ψημένη πίτα σε κομματάκια και περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!