Κλασικό γλυκό σε healthy, εναλλακτική εκδοχή με βρώμη και βελούδινο Βούτυρο Lurpak για τέλειο αποτέλεσμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα μήλα σε νερό έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Λιώνουμε το Βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 3
Προσθέτουμε μέσα την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ.
Βήμα 4
Αδειάζουμε το μίγμα κατά προτίμηση σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι 35×10 εκ. ή σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας το μίγμα ελαφρώς με την παλάμη μας προς τα κάτω.
Βήμα 5
Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες του μήλου, τη μία σχεδόν πάνω στην άλλη, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ᵒC για 30΄έως ότου ροδίσει.
Βήμα 6
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη πριν σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!