Όταν ένας χώρος εστίασης φτάνει στο σημείο να αποκαλείται στέκι, καταλαβαίνουμε πως κάτι κάνει πολύ σωστά. Όταν όμως, πρόκειται για σταθερή επιλογή θαμώνων, ενώ ταυτόχρονα κερδίζει διαρκώς και νέους υποστηριχτές, για δεκαετίες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη σχεδόν εδώ και ολόκληρο αιώνα, τότε αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής σκηνής της πόλης. Και δεν είναι λίγες οι φορές, που αυτό που έχει αναδείξει το κάθε μαγαζί είναι ένας συγκεκριμένος κωδικός από τον κατάλογο, μια συγκεκριμένη συνταγή ή ένας τρόπος μαγειρέματος, που μοιάζουν περισσότερο με υπογραφή παρά με ένα ακόμη πιάτο.
Διαλέξαμε 6 ταβέρνες αυτής της κατηγορίας, για όσους αγαπούν τα ζουμερά μπριζολάκια και τα ψητά στα κάρβουνα, τον καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο και τη φρέσκια ψαριά, τα γεμάτα γεύση μαγειρευτά.
1. Τέλης, μόνο για νόστιμα μπριζολάκια και καυτερό στη μέση. Ευριπίδου 86 & Επικούρου 20, Αθήνα, τηλ.: 210 3249582
2. Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου, εδώ και δεκαετίες για τηγανητό μπακαλιάρο στη λαδόκολλα, σκορδαλιά και πατάτες. Ναυάρχου Κουντουριώτου 6 & Φωκαίας, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 567111
3. Μαργαρώ, 80 χρόνια τώρα για χωριάτικη σαλάτα, μπαρμπουνάκι, κουτσομούρα και γαρίδες, όλα στο τηγάνι. Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς, τηλ.: 210 4514226
Φωτογραφία: Facebook Βομβίδια
4. Βομβίδια, από το 1982 για τα λαχταριστά σουτζουκάκια με ψητή ντομάτα και φέτα. Βασιλέως Ηρακλείου 35, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 281939
Φωτογραφία: Facebook Το Στέκι του Ηλία
5. Το Στέκι του Ηλία, δίπλα στις γραμμές του τρένου, από τις αρχές του ’80, για παϊδάκια και πατάτες τηγανητές. Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, τηλ.: 210 3422407
6. Αμερικάνος, ωμά μύδια, καλόγνωμες στα κάρβουνα, φούσκες, πετροσωλήνες και άλλα φρέσκα οστρακοειδή με φόντο στην πλατεία της Νέας Λαμψάκου. Ελλησπόντου 6, Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα, τηλ.: 22210 76776
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!