Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα

Βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα




Βίδες με ψητά ντοματίνια και μαριναρισμένη φέτα | Απλές και νόστιμες συνταγές









ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. μακαρόνια βίδες ή φιογκάκια
  • 500γρ. ντοματίνια μοιρασμένα
  • 1/4 φλ. (συν 2 κουταλιές έξτρα) Βιολογικό ελαιόλαδο Το περβόλι
  • λίγη ρίγανη ξηρή
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες (συσκευασμένες)
  • 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι
  • 1/3 φλ. μαύρες Βιολογικές ελιές Το περβόλι
  • 3 κουταλιές πινόλια (κουκουνάρια) καβουρδισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για τη φέτα:
  • 200γρ. φέτα, κομμένη σε κομματάκια με το χέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο,
  • 1 κλωναράκι θυμάρι,
  • 1/4 κουταλάκι νιφάδες τσίλι,
  • 1/2 φλ. περίπου ελαιόλαδο
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Μαρινάρετε πρώτα τη φέτα: Βάζετε τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέτετε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τις νιφάδες τσίλι. Περιχύνετε με αρκετό ελαιόλαδο ώστε να σκεπαστούν τα υλικά. Καλύπτετε το μπολ και διατηρείτε τη φέτα στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες, μέχρι να τη χρειαστείτε. Μπορείτε να τη φτιάξετε έως και μια βδομάδα πριν.
    Φτιάχνετε την πάστα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βάζετε τα ντοματίνια σε ένα ταψί φούρνου, με την κομμένη μεριά προς τα πάνω. Περιχύνετε με το ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαραθούν
    και να πάρουν χρώμα.
    Ετοιμάζετε τη σος ενώ ψήνονται οι ντομάτες: Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Βάζετε τα σκόρδα και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν. Προσέχετε να μην τα κάψετε γιατί θα πικρίσουν.
    Προσθέτετε το κρασί και δυναμώνετε τη φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφήνετε να βράσουν 1 λεπτό και προσθέτετε τις συσκευασμένες ντομάτες και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να κοχλάσει. Μετά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει και να
    γίνει πιο παχύρευστη.
    Συναρμολογείτε το πιάτο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βάζετε τις βίδες και βράζετε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τις στραγγίζετε και φυλάσσετε λίγο από το νερό που τις βράσατε. Ρίχνετε τις βίδες στην κατσαρόλα με τη σος και ανακατεύετε σε χαμηλή
    φωτιά για ένα λεπτό περίπου να δέσουν οι γεύσεις. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές (βγάζοντας το κουκούτσι) και τη μισή φέτα. Ανακατεύετε την πάστα, αλατοπιπερώνετε και τη βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα, τα πινόλια και σερβίρετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Τρύφωνας Σαμαράς μίλησε, το πρωί της Τετάρτης 20/11, στην εκπομπή «Happy Day» για την περιπέτεια υγείας του. Ο δημοφιλής κομμωτής αναφέρθηκε στο ξαφνικό...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν και μένουν δύο μήνες μέχρι να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ οι ανησυχίες για το αποτύπωμα της οικονομικής πολιτικής,...