Υλικά
600 γρ. φρέσκια αναρή ανάλατη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κανέλα φρεσκοκοπανισμένη
60 γρ. ανθόνερο
600 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για γαρνίρισμα
Γλυκό περγαμόντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την αναρή με πιρούνι και προσθέτουμε την άχνη, την κανέλα και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την φρέσκια κρέμα και χτυπούμε σε μίξερ για 2’ περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα (ακοπάνιστα) και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα (την οποία έχουμε καλύψει με πλαστική μεμβράνη) και παγώνουμε. Βγάζουμε από την κατάψυξη περίπου 5’ πριν το σερβίρισμα.
Κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και σερβίρουμε με γλυκό περγαμόντο κομμένο σε φετάκια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!