ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. ανάλατο βούτυρο
Για τη γέμιση:
Ξύσμα από 1 λεμόνι
80 ml χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά και 3 κρόκους αυγών
60 γρ. ανάλατο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε – το μείγμα πρέπει να είναι υγρό-.
Μεταφέρουμε σε ταψί για τάρτα και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω και στα πλάγια. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και ψήνουμε ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι -περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το σος λεμονιού στα αυγά σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο τηγάνι πίσω στη φωτιά και ψήνουμε για ένα λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Περιχύνουμε την κρύα τάρτα με τη ζεστή κρέμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Στη συνέχεια διακοσμούμε, αφαιρούμε από το ταψί και μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!