Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρέψουμε σε φριτέζα αέρος

Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρέψουμε σε φριτέζα αέρος



Η φριτέζα αέρος είναι η μικροσυσκευή που έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, διευκολύνοντας το μαγείρεμα και το ζέσταμα των τροφίμων μας. Ωστόσο, όπως όλες οι μικροσυσκευές, έτσι και αυτή, δεν είναι κατάλληλη για κάθε είδους πιάτο. Είναι το τέλειο γκάτζετ για να φτιάξουμε τραγανές πατάτες ή ζουμερό κοτόπουλο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που δεν γίνεται να μαγειρευτούν σωστά σε αυτή και είναι τα παρακάτω!

Burger
Η φριτέζα αέρος δεν είναι το ιδανικό γκάτζετ για να μαγειρέψουμε μπιφτέκια. Αν το δοκιμάσετε, σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα σας αρέσει καθόλου για διάφορους λόγους. Δεν είναι εύκολο να ψηθούν ομοιόμορφα. Θα βγουν πολύ ξεροψημένα στο εξωτερικό και λιγότερο ψημένα στο εσωτερικό τους, οπότε δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση αν θέλουμε το μπιφτέκι μας είτε medium rare είτε ξεροψημένο.
Παράλληλα, αν δοκιμάσουμε να ψήσουμε μπιφτέκια στη φριτέζα αέρος, θα λερώσουμε πολύ και δεν θα είναι εύκολο να καθαρίσουμε το… χάος που δημιουργήσαμε.

Υγρά μείγματα ζύμης
Η φριτέζα αέρος δεν έχει την ίδια χρήση και τα ίδια μαγειρικά αποτελέσματα με μια κλασική φριτέζα. Οπότε όταν θέλουμε να τηγανίσουμε, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούμε τι υλικά θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Τα πιο υγρά μείγματα, όπως για παράδειγμα τα onion rings δεν τηγανίζονται ωραία στη φριτέζα αέρος καθώς το υγρό στοιχείο τους δεν μπορεί με τον αέρα να σταθεροποιηθεί και να βγει τραγανό. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα κολλώδες, ατηγάνιστο μείγμα…

Φρέσκα χόρτα- πράσινα λαχανικά
Αν θέλουμε να βάλουμε πράσινα λαχανικά στη φριτέζα αέρος για να φτιάξουμε τραγανά τσιπς, ιδανικά για υγιεινό σνακ, τότε δεν είναι καλή ιδέα. Η κυκλοφορία του αέρα στη συσκευή θα έχει ως αποτέλεσμα να… πετάξουν παντού και να ψηθούν ανομοιόμορφα! Οπότε αν θέλουμε να φτιάξουμε τσιπς από λάχανο ή σπανάκι, τότε να χρησιμοποιήσουμε έναν κανονικό φούρνο.

Τυρί
Θυμίζουμε ότι η φριτέζα αέρος δεν είναι φριτέζα. Οπότε η κρούστα που κάνει το τυρί πχ η μοτσαρέλα όταν την τηγανίζουμε, δεν θα μπορούμε να την πετύχουμε στη φριτέζα αέρος. Αντ’ αυτού, θα καταλήξουμε σε ένα κολλώδες, τυρώδες… χάος…

Μπέικον
Το πρόβλημα με το μαγείρεμα λωρίδων μπέικον σε φριτέζα αέρος έγκειται τόσο στη λιπαρότητα όσο και στο μέγεθός τους. Το μπέικον είναι μια λιπαρή τροφή και όταν μαγειρεύεται σε μια φριτέζα αέρος, το λίπος μπορεί να στάξει προς τα κάτω και να προκαλέσει καπνό ή πιτσιλιές. Αυτό μπορεί να κάνει το μπέικον δύσκολο να ψηθεί ομοιόμορφα και μπορεί επίσης να παράγει πολύ καπνό και οσμές.

Πηγή: protothema.gr/cantina/

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Οικονομία

Ο κρίσιμος ρόλος των υποδομών και των μεταφορών για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, για τις τοπικές οικονομίες, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του...