Υλικά
200γρ κουκιά
600γρ κολοκάσι
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
χυμό απο ½ λεμονι
Για γαρνίρισμα:
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κουκιά πολύ-πολύ καλά και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 3’. Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
Ετοιμάζουμε το κολοκάσι: με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα, χωρίς να το πλύνουμε (προσέχουμε να μην υγραθεί και να μην έρθει καθόλου σε επαφή με νερό). Κόβουμε σε κομμάτια.
Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και ψήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά, το κολοκάσι, αλάτι, πιπέρι και νερό σχεδόν να τα σκεπάζει. Μισο-σκεπάζουμε την κατσαρόλα και όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε εντελώς και ψήνουμε για 15’. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά.
Σερβίρουμε με τηγανισμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!