Ο χρόνος βρασμού των αβγών εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα:
Μελάτα (soft-boiled): Αν θέλεις τα αβγά να είναι μελάτα, με τον κρόκο υγρό και το ασπράδι ελαφρώς πήχτό, βράζε τα αβγά για 4-5 λεπτά. Ξεκίνα να μετράς από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να βράζει.
Σφιχτά (hard-boiled): Για σφιχτά αβγά, με τον κρόκο πλήρως πήχτο, βράζε τα για 9-12 λεπτά. Πάλι, ο χρόνος ξεκινά να μετρά από τη στιγμή που το νερό βράζει.
Σε κάθε περίπτωση, αφού τελειώσει ο βρασμός, είναι καλή ιδέα να βάλεις τα αβγά σε παγωμένο νερό για λίγα λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστούν.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!