Αυτή η συνταγή προέκυψε από μια σακούλα 100 γρ. σπανάκι baby, που ξέμειναν μέρες στο ψυγείο μου: δεν είχα όρεξη να τα κάνω σαλάτα και δεν ήταν αρκετά για να τα κάνω γέμιση για άλλες συνταγές. Οπότε είπα να τα κάνω κρέπες. Άκυρο; Καθόλου! Σκέφτηκα ότι θα είχε πλάκα να βγουν οι κρέπες μου πράσινες, θα αξιοποιούσα το σπανάκι και θα τους έδινα μια (πολύ ήπια τελικά) γεύση του λαχανικού, έτσι που να τις αγαπήσουν τα παιδιά κι ας μη λατρεύουν τα πράσινα λαχανικά.
Η βασική συνταγή για αυτές τις κρέπες είναι υπερβολικά απλή με μετρημένα υλικά ντουλαπιού και ψυγείου: αλεύρι ολικής, γάλα -ό,τι έχεις-, κορν φλάουρ, αλατοπίπερο και βέβαια μια σακουλίτσα σπανάκι baby. Ούτε αυγά για περιπτώσεις αλλεργίας, ούτε ζάχαρη, ούτε βούτυρο. Νόστιμες και με ωραία υφή (κι ας βγουν οι πρώτες δύο πιο κακοσχηματισμένες) και μπορείς να τις μετατρέψεις σε πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, αναλόγως τα υλικά με τα οποία θα τις γεμίσεις!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου πράσινες κρέπες ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Στη στήλη μας #EasyMom μοιράζομαι μαζί σου αλμυρές και γλυκές συνταγές που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια! Όσο γίνεται πιο εύκολες και όχι χρονοβόρες, γιατί ξέρω ότι τρέχεις είτε είσαι μαμά, είτε μπαμπάς, είτε οτιδήποτε άλλο σε καθιστά υπεύθυν@ του φαγητού των παιδιών.
Θρεπτικά, χορταστικά και πάνω από όλα νόστιμα πιάτα που να λιμπίζονται όλα τα μέλη του σπιτιού ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε ό,τι αφορά αλλεργίες, δυσανεξίες ή οτιδήποτε άλλο συμβάλλει σε διατροφικούς περιορισμούς, μπορείς να κάνεις ανάλογες αντικαταστάσεις στα υλικά, συμβουλευόμεν@ πάντα τον/την διατροφολόγο σου.
Συνταγή
Πράσινες κρέπες χωρίς αυγό, με σπανάκι
- Μερίδες: 10 κρέπες
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά
- Φυλάσσουμε τις κρέπες καλυμμένες στο ψυγείο για 5 μέρες ή στην κατάψυξη (με κομμάτια λαδόκολλας ανάμεσα τους) για 2 μήνες.
Υλικά
- 100 γρ. σπανάκι baby
- 600 ml γάλα της επιλογής μας
- 130 γρ. αλεύρι ολικής
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- ½ κ.γλ. αλάτι (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε blender ή πολυμίξερ με λεπίδες το σπανάκι και το γάλα και πολτοποιούμε καλά.
2) Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναθέτουμε σε λειτουργία μέχρι να έχουμε λείο πηχτό μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
3) Ζεσταίνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και ρίχνουμε μια κουτάλα (σερβιρίσματος σούπας) μείγμα ανακινώντας το σκεύος να απλωθεί σε πολύ λεπτό δίσκο. Ψήνουμε για 2-2 ½ λεπτά από τη μια μεριά, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά -ιδανικά με τη βοήθεια μαρίζ- και ψήνουμε κι από την άλλη για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε σε πιάτο και επαναλαμβάνουμε για το υπόλοιπο μείγμα.
Super Tip
Μερικές ιδέες για να σερβίρουμε τις κρέπες:
- να τις τυλίξουμε σαν κρύο wrap με τραγανά λαχανικά & τυρί της επιλογής μας
- να τις γεμίσουμε με σοταριστό σπανάκι και χούμους ή άλλα leftover μαγειρεμένα λαχανικά και κάποιο spread
- να τις σερβίρουμε μαζί με κεφτέδες λαχανικών, φαλάφελ ή κεμπαπάκια οσπρίων, γιαούρτι της επιλογής μας και φρεσκοκομμένα λαχανικά για να φτιάξει το κάθε παιδάκι το δικό του τυλιχτό.
- να τις γεμίσουμε με τυριά και σοταρισμένα λαχανικά, να τις βάλουμε σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος, να ενισχύσουμε με ένα λεπτό στρώμα ελαφριάς μπεσαμέλ (με επιπλέον τυρί τριμμένο) και να ψήσουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!