Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα


Η οξύτητα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα δροσερά ροδάκινα και την απαλή και πλούσια υφή αυτού του γλυκού, συνθέτουν το επιδόρπιο του φετινού καλοκαιριού.

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Βήμα 2

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Βήμα 3

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα 4

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μεγαλύτερο μοτοσικλετιστικό γεγονός της χρονιάς ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η έκθεση EICMA είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη έκθεση μοτοσικλέτας στον κόσμο και κάθε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τις μεγαλύτερες απώλειες από τον περασμένο Αύγουστο έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να έρχονται τόσο από το μέτωπο της αύξησης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «βιολογικό» τέλος του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας αναμένεται να επισφραγιστεί και τυπικά σήμερα ή σε κάθε περίπτωση εντός της...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βιλερμπάν με 94-92 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και βρίσκεται χέρι-χέρι με τον Παναθηναϊκό που επικάτησε ...