Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Χούμους με μελιτζάνες και γλυκόξινα καλοκαιρινά φρούτα

Χούμους με μελιτζάνες και γλυκόξινα καλοκαιρινά φρούτα


Γεμάτα καλοκαιρινή νοστιμιά, οι μελιτζάνες και τα γλυκόξινα φρούτα εποχής όπως τα τζάνερα, οι βανίλιες και τα δαμάσκηνα, αναβαθμίζουν το συνηθισμένο χούμους

Χούμους: Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες αρκετές φορές και τις ψήνουμε στον φούρνο για 40’ στους 180ο C. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους για 10’.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, και το σκόρδο, πολτοποιούμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κύμινο, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλάτι. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό. Αποθηκεύουμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα γλυκόξινα φρούτα.

Γλυκόξινα φρούτα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα φρούτα και μαγειρεύουμε για 3’. Αποσύρουμε και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.

Σε ένα γουδί βάζουμε το σουσάμι, τη μαντζουράνα, το μπούκοβο, τους σπόρους κόλιανδρου και τους πατάμε να σπάσουν.

Σερβίρουμε το δροσερό χούμους με τα γλυκόξινα φρούτα, το μείγμα μπαχαρικών, φύλλα κόλιανδρου και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Φωτογραφίες: Eύα Μονοχάρη – Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Χούμους: Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες αρκετές φορές και τις ψήνουμε στον φούρνο για 40’ στους 180ο C. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους για 10’.

Βήμα 2

Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, και το σκόρδο, πολτοποιούμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κύμινο, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλάτι. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό. Αποθηκεύουμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα γλυκόξινα φρούτα.

Βήμα 3

Γλυκόξινα φρούτα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα φρούτα και μαγειρεύουμε για 3’. Αποσύρουμε και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.

Βήμα 4

Σε ένα γουδί βάζουμε το σουσάμι, τη μαντζουράνα, το μπούκοβο, τους σπόρους κόλιανδρου και τους πατάμε να σπάσουν.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το δροσερό χούμους με τα γλυκόξινα φρούτα, το μείγμα μπαχαρικών, φύλλα κόλιανδρου και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Φωτογραφίες: Eύα Μονοχάρη – Funky Cook

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...