ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο (500 γρ.) κοφτά μακαρονάκια (σελινάκι, κοχυλάκια, φιογκάκια…)
3 κοφτές κουταλιές ξεπαγωμένο βούτυρο + λίγο για το ταψί
4 φέτες ζαμπόν, σε μικρά τετραγωνάκια
250 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή λιωμένη καλά με πιρούνι
1 φλ. αλεύρι
1 ½ φλ. γάλα
3 αυγά
1 φλ. τυρί Edam χοντροτριμμένο
½ φλ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρίμαχο ταψί, αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια, σκορπάτε πάνω το χοντροτριμμένο τυρί. Βάζετε το αλεύρι με το γάλα σε ένα δοχείο και το χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Χτυπάτε μέσα τα αυγά και ύστερα χτυπάτε μέσα τη λιωμένη αναρή μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα (για ευκολία τα χτυπάτε όλα με το μίξερ).
Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνετε το γκρατέν για 40 περίπου λεπτά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και το σερβίρετε ζεστό (ή ξαναζεσταμένο).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!