ΥΛΙΚΑ
½ λίτρο (2 φλ.) κρέμα γάλακτος,
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (Mascarpone),
5 κουταλιές ξανθή (ή συνηθισμένη) ζάχαρη,
3 κάψουλες καφέ espresso HAUSBRANDT INTEΝSO
200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ με κάλυψη σοκολάτας ή απλά + 50 γρ. τριμμένη σοκολάτα,
5 κουταλιές κουμανταρία,
κακάο για πασπάλισμα ή τριμμένη σοκολάτα
Ύστερα, απλώνετε πάνω το 1/3 το μίγματος μασκαρπόνε.
Βάζετε από πάνω με τον ίδιο τρόπο μια δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ, βουτώντας τα στον καφέ και αν δεν έχουν σοκολάτα σκορπάτε πάνω την υπόλοιπη.
Απλώνετε από πάνω μια πιο παχιά στρώση μασκαρπόνε και ύστερα, αλείφετε και τα πλευρά του τιραμισού.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει, για 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα για 1 βράδυ.
Πριν το σερβίρετε, το πασπαλίζετε με κακάο, περνώντας το από σουρωτηράκι.
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!