Αναζωογονητική, ο απόλυτα σωστός χαρακτηρισμός για την σούπα γκασπάτσο με καρπούζι. Η ανδαλουσιανή σούπα σε μια από τις πιο λαχταριστές παραλλαγές τώρα που το καρπούζι και οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους!
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα του ψωμιού το καρπούζι, τις ντομάτες και το αγγούρι, ιδανικά τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Στο μπλέντερ ξεκινάμε πολτοποιώντας το καρπούζι, τις ντομάτες, το αγγούρι, το ψωμί, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν πολτοποιηθούν προσθέτουμε τον βασιλικό, τα μπαχαρικά, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μισό χυμό από το λάιμ.
Βήμα 3
Συνεχίζουμε να πολτολτοποιούμε για 2΄-3΄, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με το λάιμ που κρατήσαμε. Στο τέλος η σούπα πρέπει να είναι λεία και με συνοχή, τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το γκασπάτσο.
Βήμα 4
Σερβίρουμε την παγωμένη σούπα με μαυροκούκι, καρπούζι σε κυβάκια, φύτρες, φύλλα βασιλικού και ωμό ελαιόλαδο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!