Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

3 κανόνες για την προστασία των παιδιών από ακατάλληλες εικόνες στο διαδίκτυο

3 κανόνες για την προστασία των παιδιών από ακατάλληλες εικόνες στο διαδίκτυο


Καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν και ξεκινούν το σχολείο, γνωρίζουμε ήδη ότι δεν μπορούμε να είμαστε πάντα μαζί τους για να τα προστατεύουμε. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα τους λένε οι φίλοι τους, τι θα τους δείχνουν στα τάμπλετ τους ή τι θα ακούνε από μεγαλύτερα παιδιά. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε, φυσικά, είναι να τους δώσουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις με τον καταλληλότερο τρόπο και να τους δώσουμε την ασφάλεια που χρειάζονται για να μιλήσουν ανοιχτά για όσα τα προβληματίζουν.

Επί του παρόντος, οι παιδοψυχολόγοι συναντούν συχνά παιδιά που έχουν «τραυματιστεί» από ακατάλληλες εικόνες που έχουν δει στο διαδίκτυο. Αυτές περιλαμβάνουν γυμνό, βία και αηδία. Ένα παιδί μπορεί να γυρίσει σπίτι από το σχολείο και να δει πορνογραφία στο κινητό τηλέφωνο ενός μεγαλύτερου παιδιού και το σοκ μπορεί να το κάνει να ντραπεί ή να φοβάται να μιλήσει στους γονείς του γι’ αυτό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό άγχος, επηρεάζοντας την καθημερινή τους ζωή και την ψυχολογία τους.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Οι ειδικοί προτείνουν τρεις κανόνες που μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας:

1. Τι είναι ακατάλληλο

Ακατάλληλες φωτογραφίες ή βίντεο μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ντροπή, αηδία, φόβο, ναυτία, ναυτία στο στομάχι ή θλίψη.

2. Ποιον εμπιστευόμαστε

Δεν εμπιστεύομαι κανέναν να μου δείξει φωτογραφίες ή βίντεο. Αν κάποιος θέλει να μου δείξει κάτι και μου ζητήσει να το κρατήσω μυστικό, πρέπει να μου το πει.

3. Να μου λες πάντα την αλήθεια

Ποτέ δεν θα σε μαλώσω επειδή λες την αλήθεια. Μιλήστε για οτιδήποτε, ώστε να μπορέσω να σας βοηθήσω και να βρούμε μαζί μια λύση. Αν δεις κάτι προσβλητικό στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο, μίλησέ μου γι’ αυτό.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...