ΥΛΙΚΑ
1 αρνίσιο κότσι 2-2,300 κιλά
1 λεμόνι
2 φλιτζάνια baby πατάτες κομμένες στη μέση με τη φλούδα
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μπαχαρικά για αρνί
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Πλένουμε το αρνί το στεγνώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί και τρίβουμε με το λεμόνι. Το αλατοπιπερώνουμε και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρινάδα.
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το φρέσκο δενδρολίβανο.
Σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2:30 ώρες στους 180 βαθμούς κελσίου.
Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα, αλείφοντας κάθε τόσο με τους χυμούς του.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!