Βράστε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αυτό θα τα κάνει al dente, δηλαδή με μια ελαφριά “δαγκωνιά”.
Επιστρέφετε πάντα τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, για να παραμείνουν ζεστά, με λίγο από το νερό τους, για να μην κολλήσουν.
Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια αφού τα στραγγίξετε. Αυτό θα αφαιρέσει το άμυλο που τα βοηθά να κρατήσουν τη σάλτσα.
Ρίξτε τα μακαρόνια κατευθείαν στην κατσαρόλα με την αγαπημένη σας σάλτσα. Έτσι θα απορροφήσουν τη γεύση και τα αρώματα.
Δοκιμάστε τα μακαρόνια πριν τα σερβίρετε. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ακόμα λίγο λευκό στη μέση.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!