ΥΛΙΚΑ
4 ώριμα καϊσιά
9-10 µπισκότα αµαρέτι (amaretti) ή αν δεν βρείτε, µπισκότα αµυγδάλου, θρυµµατισµένα σε χοντρά ψίχουλα (1 φλ. θρυµµατισµένα)
2 κοφτές κουταλιές αλεσµένα αµύγδαλα
1 κρόκος
1 κουταλιά κοσκινισµένο κακάο
2 κουταλιές ηµίγλυκο κρασί µοσχάτο + ½ φλ. επιπλέον
2 κουταλιές µαύρη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε και στεγνώνετε µε απορροφητικό χαρτί τα καϊσιά, τα κόβετε στη µέση και αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Ύστερα, µε ένα κουταλάκι, αφαιρείτε λίγη ψίχα από τα βαθουλώµατα των κουκουτσιών, για να µεγαλώσουν. Ψιλοκόβετε την ψίχα που αφαιρέσατε.
Αναµιγνύετε σε ένα µπολ τα µπισκότα µε τα αµύγδαλα, τον κρόκο, το κακάο και το ψιλοκοµµένο ροδάκινο, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα (ή τα περνάτε για µερικά δευτερόλεπτα στο πολυµίξερ).
Γεµίζετε τα καϊσιά µε το µίγµα και τα βάζετε µε την κοµµένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψάκι του φούρνου. Τα ραντίζετε µε το κρασί, τα πασπαλίζετε µε τη ζάχαρη και ρίχνετε στο ταψί το ½ φλ. µοσχάτο. Τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε ραντισµένα µε τα υγρά από το ταψί.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!