Υλικά
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
25 γρ. baking powder
Βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
70 γρ. λάδι
90 γρ. φυτικό βούτυρο
175 γρ. κόκκινο κρασί
50 γρ. σησάμι
1 κουταλάκι τσαγιού χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το σησάμι: το βράζουμε μαζί με το χυμό λεμονιού και κρύο νερό για 3’.
Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει (αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν θα μένει κολλημένο στα κουλουράκια μας).
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρασί και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε σε κορδόνια πάχους περίπου 1 δακτύλου. Τα τυλίγουμε στο βρασμένο σησάμι και κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3 εκ. Τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (45’ περίπου).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!