Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Σπιτική λαγάνα – Η πιο εύκολη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Σπιτική λαγάνα – Η πιο εύκολη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα


Η καλύτερη λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα, είναι η σπιτική λαγάνα που θα φτιάξετε φέτος μόνοι σας, με την πιο εύκολη συνταγή.

Προετοιμασία: 15’ (αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ 10′ περίπου), Αναμονή: 1 ώρα και 40’, Ψήσιμο 60′-70’

ΥΛΙΚΑ (για 2 λαγάνες του ½ κιλού περίπου)

1 κιλό αλεύρι λευκό

20 γρ. ξηρή μαγιά

600-620 γρ. χλιαρό νερό

1 1/2 κουτ. σούπας αλάτι

60 γρ. ζάχαρη

Σησάμι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγά-σιγά το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν ζυμώσουμε στο χέρι θα χρειαστούμε 12′, αν βάλουμε τα υλικά στο μίξερ θα χρειαστούμε 6-8′.

Οταν ζυμωθεί η λαγάνα, χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, φτιάχνουμε 2 μπάλες και τις σκεπάζουμε (ξεχωριστά την καθεμία) με βαμβακερή πετσέτα. Τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30′. Κατόπιν τις ξαναπλάθουμε σε φραντζολάκια, τις ξανασκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 40′.

Αφού περάσουν τα 40′, βάζουμε τα φραντζολάκια  πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και τα πατάμε με τις παλάμες μας μέχρι να πάρουν το σχήμα και το πάχος μιας λεπτής λαγάνας.

Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 30′. Προς το τέλος αυτής της διαδικασίας ανάβουμε τον φούρνο μας και τον προθερμαίνουμε στους 220°C.

Αφού περάσουν τα τελευταία 30′, πατάμε με την άκρη των δακτύλων μας τις λαγάνες για να δημιουργήσουμε τις χαρακτηριστικές «τρύπες». Με ένα ψεκαστήρι ψεκάζουμε με νερό,  πασπαλίζουμε με σησάμι και λίγο μαυροκούκι και φουρνίζουμε για 60′-70′ στους 220°C.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Όταν η μητρική εταιρεία Stellantis δημοσίευσε την εξαμηνιαία έκθεσή της, οι αριθμοί δεν ήταν καλοί για τη Maserati. Οι παραδόσεις σε...